Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunchprat utvecklar företagen

/
  • Regionchef Mia Wester och Carolina Brånby, specialist på företagsklimat, kom från Svenskt Näringsliv för att delta i fredagens dialogträff i Sollefteå.
  • Marita Rundén och Pia Lundgren från Redovisningshuset tycker att dialogluncherna är ett utmärkt forum.

– Utan dialogmöten blir det ingen utveckling.
Carolina Brånby från Svenskt Näringsliv är odelat positiv till satsningen på dialogluncher i Sollefteå.

Annons

I går, fredag, var det dags för dialogmöte i Sollefteå. På plats fanns två representanter för Svenskt Näringsliv – regionchef Mia Wester samt Carolina Brånby, ansvarig för Svenskt Näringslivs arbete med företagsklimat.

Carolina Brånby ser dialogmöten som en omistlig del av arbetet med att utveckla och förbättra både det lokala näringslivet och de attityder som speglas i den årliga företagsklimatundersökningen.

– Enkäter i all ära, säger hon med en liten blinkning till Svenskt Näringslivs egen undersökning.

– De fyller så klart sin funktion, men de måste kompletteras med dialog för att man ska komma framåt. Man måste ju komma fram till vad företagen faktiskt vill av sin kommun. Utan dialogmöten blir det ingen utveckling.

Mia Wester håller med:

– Vad ligger bakom siffrorna, resultaten av enkäten? Det krävs samtal och dialog för att få en fördjupad förståelse av det hela. Först då kan man förstå i vilken riktning man måste arbeta.

Fredagens dialoglunch på Bowlingen i Sollefteå var den tredje i raden. Företagarna Sollefteå är arrangörer och Svenskt Näringsliv har erbjudit sig att delta i träffarna vid två tillfällen. Luncherna ska vara en mötesplats för politiker, kommunala tjänstemän och näringslivet.

En rad företagare dök upp för att delta i mötet, till exempel Ica Kvantums platschef Ulf Schön och Per och Anita Oremo från Sollefteå Slipservice. Marita Rundén och Pia Lundgren från Redovisningshuset var också där.

Båda tycker att dialogluncherna är ett bra sätt att knyta kontakter.

– Vi var med på den första dialogträffen i höstas och tyckte den var mycket bra, säger Pia Lundgren.

– Det är ett lättsamt sätt att träffas, så här över lunch. Äta ska man ju ändå göra. Samtidigt lär man känna fler och man kan knyta nya kontakter. Här kan man träffa folk man inte skulle få tillfälle att träffa annars.

Mia Karlsson, ordförande för Företagarna i Sollefteå, ser nätverkandet som en centralt.

– Målet är inte att massor av folk ska komma, säger hon.

– Det handlar om att ha givande samtal mellan de som är plats. Alltså inte kvantitet och massmöten – utan kvalitet.

Dialogluncherna är inte den enda satsningen som görs för näringslivet i Sollefteå. Det pågår ett kontinuerligt arbete på olika nivåer, bland annat för att förenkla och underlätta kommunikationen mellan företag och kommun.

Mer läsning

Annons