Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions siktar mot 100-årsjubileet – samlar in till barn och unga

Lions fyller 100 år nästa år. Inför jubileet pågår en jubileumsinsamling och den 21 maj, "Lions dag" var det aktiviteter i Sollefteå.

Annons

Utanför Kvantum i Sollefeå fanns Lions klubb Sollefteå och Lions Nipsippan på plats, Det bjöds på ärtsoppa och festis, delades ut ballonger och man passade på att informera om Lions stöd till katastrofer runt om i världen.

Dessutom samlade man in pengar till jubileumsinsamlingen, till förmån för "Barn och ungdomar i Sverige.

– Vi vet alla att det finns många barn och ungdomar i Sveige utan ekonomiska möjligheter att få uppleva gemenskap med andra barn, ungdomar och vuxna. Det finns många barn och ungdomar som blir kvar i sitt bostadsområde när andra åker iväg på semestrar och sommarlov, skriver Lions i ett pressmeddelande.

Därför vill Lions Sverige göra det möjligt för så många som möjligt att till exempel åka på sommarkollo, göra intressanta fritidsaktiviteter under lov eller delta i utflyktsdagar under helger med mera.

De pengar som samlads in under lördagen, och under resten av insamlingen, går till den typen av aktiviteter. Insamlingsmålet under två år, 2016 och 2017, är 4,6 miljoner kronor, minst 5 000 kronor per klubb och år.

Mer läsning

Annons