Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxfestivalen blev en lyckad sommarfest för hela familjen: "Är så nöjd man kan bli"

För 30:e året var det dags för Laxfestivalen i Sollefteå. En sommarfest som roat ung som gammal år efter år. Årets upplaga var inget undantag. "Det är som en folkfest. Bra stämning och alla kommer överens" säger Ander Nilsson från Sundsvall.

Annons

12 artister var på plats under Laxfestivalen. En av dom var Staffan Hellstrand som bjöd på en grym spelning.

Härlig stämning, god mat och dryck, underhållning för alla åldrar och ett fantastiskt sommarväder. Laxfestivalens 30-års jubileum hade alla ingredienser för att bli en riktig folkfest för hela familjen.

Se även: Alla bilder från Laxfestivalen

Festivalgeneralen Jörgen Åslund, som tillsammans med Leif Lundberg arrangerat laxfestivalen i år, pustade nöjt ut under söndagen efter en fullspäckad helg.

– Vi är så jävla nöjd man kan bli. Det kan inte bli så mycket bättre än det blev när det är första gången man är med och gör det här, säger han.

– Publikuppslutningen var bra. Vi har ingen siffra, men det finns inget som talar om mindre besökare än de 5 000 som kom i fjol, snarare fler.

Stina Joza från Örnsköldsvik bjöd på helgens första spelning.

Jörgen Åslund berättar att det enda missödet under helgen var att en av de 12 artisterna ställde in sin spelning i sista minuten.

– Jockiboi ställde in 13:30 under fredagen på grund av sjukdom, det kunde ha fått börja bättre. Det var väldigt mycket barn som blev besvikna.

Carola, Felicia och Anders Nilsson från Sundsvall besökte laxfestivalen för tredje året i rad.

Felicia Nilsson från Sundsvall var på plats med mamma Carola och pappa Anders. Hon var en av de tusentals besökarna som hoppats på att få se Jockiboi under fredagen.

– Jag blev lite besviken när jag fick reda på att han ställt in. Jag är inte ett superfan, men jag tycker han är bäst av artisterna som är här, säger Felicia Nilsson.

Även om många kommit för Jockiboi bjöds det på gott om underhållning av helgens elva andra artister och överallt syntes unga och vuxna besökare som umgicks och bidrog till den goda feststämningen som höll i sig långt in på nätterna.

Unga och gamla samsades och bidrog till en sommarfest för hela familjen.

Felicia, Carola och Anders Nilsson brukar bo på campingen i Sollefteå och Laxfestivalen är ett givet besök för dem varje år.

– Det är trevligt att vi kan vara på det här fina stället och umgås. Både vuxna och barn.

– Det är som en folkfest. Bra stämning och alla kommer överens, säger Anders.

Crash ´n Recovery bjöd på en stämningsfull spelning under fredagen.

Många var det som köade för att få en gratis affisch efter att Jockiboi ställt in sin spelning.

Mer läsning

Annons