Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsrätten ger kommunen rätt i överklagande

Annons
Länsrätten ger kommunen rätt i överklagande

En handikappad man har överklagat kommunens beslut att bevilja honom 40 000 kronor i bostadsanpassningsbidrag till länsrätten.

Mannen som bland annat sökt bidrag för utbyggnad av garage till sin handikappanpassade bil anser att kostnaderna ska beräknas efter ett högre belopp då han anser att det krävs större ytor.

Enligt de beräkningar mannen fått fram är kostnaden per kvadratmeter det dubbla mot vad kommunstyrelsen räknat med.

Kommunen har sedan justerat beloppet och medgett ett bidrag på 41 500 kronor som också har fastställts i en dom i länsrätten.

Mannen anför med stöd av arbetsterapeut att hans skador kan förvärras så att han i framtiden kan komma att behöva förflyttningshjälpmedel som rollator, rullstol eller elrullstol.

Han kommer i sådana fall att behöva ett större fordon. Det är därför av vikt att garaget är tillräckligt stort vad gäller golvyta och höjd med ett utrymme runt bilen enligt handikappnorm.

Länsrätten säger i sin dom att hänsyn kan tas till funktionsnedsättningar som klart kan förutses. Av den utredning som presenterats i ärendet framgår enligt länsrättens mening inte med tillräcklig tydlighet att mannen kommer att bli beroende av rullstol. Rätten finner att kommunstyrelsen har haft fog att planera garagebyggnaden så som gjorts.

Mer läsning

Annons