Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsele skola måste byggas ut – nu går man en kamp mot klockan till skolstarten

Elevtrycket vid Långsele skola är större än på många år. Så stort att de måste bygga ut direkt nu när höstterminen börjar.

Annons

Här mot väggen i anslutning till gymnastiksalen ska modulerna med två klassrum, samlingssalar och toaletter placeras.

– Det är trångbott i Långsele genom att elevantalet växt varje år och nu måste vi vidta åtgärder för att lösa problemen, säger Lars-Olov Wengelin, tillförordnad kommunchef och Anders Strindlund, ekonom vid Sollefteå kommun.

De kommer att bygga ut med moduler som ska innehålla två nya klassrum, samlingslokaler och toaletter, och det här är alltså brådskande:

– Vi hoppas att allting ska stå klart till 1:a september. En, högst två veckor efter skolstarten är målet, säger Anders Strindlund.

Kartläggningar över elevantalet vid Långsele skola visar att det kommer att öka framöver, men framme vid 2020 ser trycket ut att lätta.

– Vår avsikt idag är att hyra modulerna fram till sommaren 2020.

Det här är förstås en väldigt positiv utveckling. Många tror säkert att allt hör samman med alla nyanlända som kommt till Långsele, men det är faktiskt tvärtom. Elevantalet hade ändå varit högt på skolan som innefattar fritids, låg- och mellanstadium.

Långsele skola slog larm tidigt i våras om att de befintliga skollokalerna inte skulle räcka till inför höstterminen 2016. Därefter har ansvariga sett över olika lösningar varav en var att placera ut elever i andra närliggande skolor.

– Det är ont om platser överallt i området. Det var egentligen bara Prästbordets skola i Sollefteå som hade några platser i årskurs två. Därför har vi gått på det här alternativet att bygga ut med inhyrda moduler.

Modulerna kommer att placeras på grusplanen, mot väggen till gymnastiksalen.

Elevantalet ökar vid Långsele skola.

Mer läsning

Annons