Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsbygdspris till Reselegrupp

/

Det var tårtkalas, blommor och många lyckönskningar när inflyttningsgruppen i Resele tog emot Stora Landpriset under tisdagskvällen.

– Det känns fortfarande lite overkligt, säger Emelie Kårén med ett stort leende.

Annons

Lovorden haglade över Resele och inflyttningsgruppen vid prisutdelningen som ägde rum på en näranog fullsatt Resele skola. Tidningen Lands chefredaktör Eva Källström och reporter Torbjörn Österholm fanns på plats för att hylla vinnaren och dela ut checken på 50 000 kronor.

Bland de många talarna återfanns bland annat Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen (S), som konstaterade att det bakom eldsjälen Kerstin Kåréns glada fasad finns en vilja av stål.

– Jag bugar verkligen för ert engagemang och all kraft som ni har lagt ned i det här, sade Elisabet Lassen.

I konkurrens med närmare 400 nominerade från hela landet vann Reseles inflyttningsgrupp priset tack vare sitt outsinliga engagemang, sin entusiasm och viljan att skapa en genuin förändring.

– Det var mycket hög kvalitet på årets kandidater, konstaterar Torbjörn Österholm, som delade ut priset för 24:e gången.

– Men vi var eniga i juryn, aldrig har vi fattat ett beslut så snabbt.

Kvällen till ära fanns hela inflyttningsgruppen på plats, strålande glada över utmärkelsen.

– Vi är stolta och glada och oerhört tacksamma, säger Emelie Kårén från gruppen.

– Det här är en helt fantastisk PR för Resele och Sollefteå kommun, och en rejäl knuff framåt för vårt arbete. Nu kan vi fortsätta med marknadsföringen och de andra saker vi jobbar med – vi har många planer för framtiden..!

Gruppen fick också en summa pengar av kommunstyrelsen, gratis nätavtal för nyinflyttade från näringslivskontoret samt en lunch på Myregården av Resele IF

Mer läsning

Annons