Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade Stockholm för Ramsele – nu öppnar de ny restaurang

Nu har Ramsele fått sin första thailändska restaurang. Efter en lång tid av ombyggnationer och förberedelser har thaibaren öppnat i centrala Ramsele där Edströms pappershandel tidigare var beläget.

Annons

Ladta Duangkaeo och Mikael Penttinen har öppnat en thailändsk restaurang i Ramsele. Här ser vi ägarna tillsammans med dottern Johanna.

– Vi har fått ett väldigt positivt gensvar så här långt, säger ägarna Mikael Penttinen och Latda Duangkaeo.

Läs också: Fotbollsfest på Camp Strömsborg: "Vi vill att EM ska komma hem till oss"

Menyn som erbjuds består av nio olika maträtter och det är en bra mix av rätter som alla direkt förknippas med Thailand.

– Vi har medvetet valt att inte ha fler rätter på menyn. Dels vill vi bli varma i kläderna först och se att det fungerar, samtidigt som vi vägt in riskerna med bakterier. Det får inte blandas alltför mycket, betonar Mikael.

Det är egentligen en lustig historia att flyttlasset gick från Stockholm till just Ramsele för fyra år sedan. Paret hade ingen som helst koppling till samhället i västra Ångermanland utan de hade dörrarna öppna för att bosätta sig i princip var som helst i landet.

– Vi var bland annat i Karlstad och Örnsköldsvik och kikade också. Men det var något särskilt med Ramsele. Dels hittade vi den här fastigheten och sedan vägde vi även in lugnet och närheten till skolan för vår dotter Johanna. Det här är tio gånger bättre än Stockholm, minst, konstaterar Mikael med ett leende.

Läs också: Lärarseniorerna i Sollefteå besökte Skogsnäs

Inledningsvis pendlade Mikael mellan ett jobb i Stockholm och Ramsele medan Latda och Johanna direkt stationerade sig i Ramsele. Latda drev i början en loppis i lokalerna, paralellt med att ombyggnationerna för en restaurang började.

– Genom att jag jobbade i Stockholm har projektet dragit ut på tiden. Vi har ju gjort om precis allt i lokalen och även investerat i nya utrustningar för allt som hör ett restaurangkök till.

Nu ska de arbeta med att etablera thaibaren och sedan på sikt återupptar de loppisverksamheten över ett utrymme på 180 kvadratmeter i källaren i samma fastighet där de även har sin egen lägenhet i det övre planet.

Mer läsning