Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna försvunnen i skogen

/
  • Petter Norlin och Christoffer Hallgren under sökarbetet. Kvinnan hittades under fredagen.
  • Polisens sökhundar får leta igenom stora områden. Här är Idex tillsammans med sin hundförare Tomas.

En 47-årig kvinna har gått vilse i skogen i Omsjö, Junsele. Polisen efterlyser iakttagelser från allmänheten.

Annons

Klockan 18.14 larmades polisen om att en kvinna var vilse i skogen i Omsjö. Kvinnan har vid halv tre-tiden via telefon meddelat att hon var vilse, sedan stängdes hennes telefon av. Anhöriga har letat i skogen där hon senast syntes. Enligt polisen finns det viss sjukdomsproblematik. Kvinnan har två hundar med sig, en labrador och en staffordshire bullterrier.

Poliser från Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik har skickats till platsen för att hjälpa till att leta efter kvinnan. Innan polisen ger sig ut i terrängen kommer hundförare från Sundsvall att söka i området.

Signalement: Cirka 160-165 cm lång, kraftigt byggd, grå/vitt hår pagefrisyr, god kondition, svarta Adidasbyxor med revärer, rosa linne samt mörkblå fleecetröja.

Polisen är intresserad av iakttagelser som kan stämma överens med signalementet. Information lämnas lämpligast genom 114 14 eller om det är akut via 112.

Uppdatering 22:13: Polisen har begärt att kvinnans mobiltelefon ska spåras. Två räddningshelikoptrar från Umeå och Stockholm är på väg. Extra polisresurser rings in från polisen i Jämtland. De skickar två hundförare och två fjällräddare. Även militären är underrättad och ser över sina resurser.

Uppdatering torsdag 08:06: Eftersöket har pågått under natten, kvinnan är ännu inte återfunnen. Under morgonen har även de två helikoptrarna anlänt, de kommer vara igång från åttatiden. Samtidigt tar polisen omtag för att se vilka eventuella ytterligare resurser som bör kallas in.

Uppdatering 10:55: Den sista kända plats där kvinnan befunnit sig är vid Skirsjön.

- Vi har utgått med sökandet därifrån, allt eftersom utökas området. Det är svårt att säga hur stort område det söks på nu, säger Annica Odelind vid Västernorrlandspolisens informationsenhet.

Under förmiddagen har hemvärnet, med 15 personer, kallats in. Även fyra hundpatruller och två helikoptrar deltar i sökarbetet. Polisen har kontakt med frivilligorganisationer, som orienteringsklubbar, för att eventuellt kalla in ytterligare förstärkning.

- Vi pratar även med närstående om den kontakt de haft med kvinnan innan försvinnandet.

Polisen misstänker inget brott.

Uppdatering 13.50: Sökinsatsen fortskrider. Totalt deltar 14 poliser varav fyra hundpatruller, 20 personer ur hemvärnet, en polishelikopter samt 17 privatpersoner. Det har dock inte hittats spår efter kvinnan eller hundarna.

– I nuläget är vi 20 personer från hemvärnet som gör patrullsök till fots i terrängen, säger Mikael Bentsen, militär insatschef på Ångermanlands Hemvärnsbataljon.

Uppdatering 17.41: Sökandet efter kvinnan fortsätter alltjämt. I natt kommer polisen att söka längs med vägar och stigar. I morgon fredag kommer sökningen att fortsätta i övrig terräng.

Polisen har fått många samtal från engagerade medborgare som vill hjälpa till och leta. De är välkomna till polisens brytplats vid västra delen av Omsjön klockan 07.00 imorgon fredag. Där anmäler man sig till polis på plats och inväntar arbetsuppgifter. Ta med egen mat och dryck och lämpliga kläder.

Uppdatering 21.35: Kvinnan är fortfarande inte återfunnen. I natt kommer polisen att söka längs med vägar, stigar och upptrampade gångar med en något reducerad styrka. Troligen kommer även hemvärnet att delta i sökandet. Om kvinnan inte hittas under natten kommer sökandet ta fart igen med mer resurser på fredagsmorgonen.

Läs mer:

Mer läsning

Annons