Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturdag på Econova

Annons
Kulturdag på Econova

- allt från Pistvakt till Beethoven

Det fnissas en hel del i kulisserna när orkestern spelar inledande "Showtime". Nu är det dags att gå upp på scenen och rampfebern gör sig gällande; det är kulturdag på Econova och ungdomarna som skall uppträda har fjärilar i magen.

Fredagens kulturdag med elever från kulturskolan, träningsskolan samt grundsärskolan drog fulla hus på Econova. Programmet var späckat med allehanda framträdanden; här bjöds på allt från Evert Taubes viskonst och afrikanska folklåtar till sagoteater och trollerikonster. Det fanns till och med plats för egna kompositioner; Jonathan Haile framförde inledningsvis sin egen låt "Sanningens dilemma",

Själva showen var både infallsrik och skiftande; här blandades nya nummer med äldre, företrädesvis från Vallaskolans senaste revy. Robin bjöd på underfundiga trollerikonster och gjorde bland annat en egen version av "damen i lådan"; Ted spelade synth så publiken jublade och Nina vågade sig på konststycket att spela jubelkören ur Beethovens nionde symfoni - på blockflöjt!

Sagoteater var också ett av många trevliga inslag, en teckentolkad version om den lilla pannkakan som inte ville bli uppäten. Det blev mycket sång, dans och musik - inte minst i den bejublade sketchen från Pistvakt där alla de kända karaktärerna medverkade.

Dagens gästartist var Rock-Ragge, som bjöd på gamla godingar som "Rock around the clock" och "Be-bop-a-lula". Avslutningen blev en gemensam jättekör som sjöng "We are all the winners"; sedan blev det lunch och filmvisning.

Musiklärare Marie-Louise Melander konstaterade att barn och ungdomar har otroliga resurser och är kapabla till i stort sett allt - bara de får tid på sig.

- Det behövs bara tid. Den tiden får politiker och rektorer inte ta ifrån oss, avslutade hon och fick spontana applåder.

katarina östholm

0620-257 90

katarina.ostholm@tidningen.to

Gästartist.

Gästartist på Econovas kulturdag var självaste Rock-Ragge. Här sjunger han katten Findus sång tillsammans med Lars.

Jubel.

När föreställningen var över ställde alla upp tillsammans i en stor jubelkör.

Beethoven.

Nina spelade en del ur Beethovens nionde symfoni på blockflöjt, ackompanjerad av Marie-Louise Melander.

Populära grabbar.

Vem gillar inte grabbarna i Pistvakt? Här fanns hojtbar och allt - och förstås discodans.

Foto: Stefan Sundkvist

Mer läsning

Annons