Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot Långsele skolkök

Långsele skola har bara något år på nacken. Men det finns redan anmärkningar på köket. Nu kräver kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör åtgärder.

Annons

I mars i fjol genomfördes en kontroll och då upptäcktes en del brister på utrustning och underhåll. Bland annat saknas tillräcklig utrustning för att varmhålla livsmedel. I dagsläget används ugnarna. Men det är inte alltid det går och att inte kunna varmhålla livsmedel i en godtagbar temperatur kan innebära risk för att farliga bakterier växer till.

Dessutom anmärktes på ett trasigt golv som gör att renhållningen försvåras och i varumottagningen behövs en upprensning. Vid inspektionen fann man också att det finns för få hyllor i frukt- och grönsakskylen så att frukt och grönsaker förvaras på golvet. Utöver detta anmärks det också på att det inte fanns några skåp för extrapersonal och praktikanter att förvara sina kläder.

Så sent som den 22 januari gjordes en uppföljande kontroll och inspektören kunde då konstatera att inget hade åtgärdats. Samhällsbyggnadskontoret har nu i ett föreläggande ställt krav på att skolan senast den 11 mars ska redovisa hur bristerna ska åtgärdas och när det kan vara genomfört.

Mer läsning

Annons