Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert ''Zefiro torna'' berörde besökarna.

/
  • Trio d'Armonia består av Mika Lidén, Linnea Pettersson och Anna Risberg. Tillsammans framförde de en gripande och vacker konsert i Sollefteå Kyrka under lördagskvällen.

På Mika Lidéns initiativ bjuds det på en gratis konsert i månaden, under lördagen framförde han tillsammans med sina gruppmedlemmar konserten ''Zefiro torna'' - Zefyrens återkomst.
Med musik från 1600-talets Italien berördes de besökare som kommit till kyrkan i Sollefteå.

Annons

Varje månad försöker Mika Lidén, som även är organist i kyrkan, att arrangera en gratis konsert. Den här månaden valde han att själv stå framme vid podiet och framföra ljuv musik.

Tillsammans med Linnea Pettersson och Anna Risberg bildar de gruppen ''Trio d'Armonia'', en nystartad barocktrio som under lördagen framförde en gripande konsert, med musik från 1600-talets Italien, inne i Sollefteå kyrka.

Dansanta ciacconor och vackra passacaglior blandades med sorgliga lament - något som fick åhörarna att trollbindas. Inspirerad av Claudio Monteverdi, som anses ha varit den störste inom den tidiga barocken, spelade och sjöng Mika Lidén, cembalo och orgel, Linnea Pettersson, sopran, och Anna Risberg, alt och violinist, så att man i sinnet befann sig på 1600-talet.

Även om antalet besökare inte var stort så var den ljuva och vackra stämningen desto större, ingen lämnades oberörd efter lördagens framträdande och trion fick mycket beröm för sitt framträdande. "Barockmusik" är beteckningen på musik inom musikvetenkapen från 1500-1750 talet.

Mer läsning

Annons