Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunstyrelsen på studiebesök

/
  • Joakim Falk, vd för Gerdins Nordkomponent, visas ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott vad man jobbar med i företaget.

Kommunstyrelsen i Sollefteå vill förbättra kommunens anseende som företagarkommun. Flera företagsbesök är planerade och det första gick till Gerdins Nordkomponent.
– Jag fattar inte vilka det är som gnäller. Vi har definitivt inga problem med företagsklimatet, säger Joakim Falk, vd på Gerdins Nordkomponent.

Annons

Det var ett upplyftande budskap till ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott från Gerdins. Det är en stor arbetsplats i Sollefteå med 75 anställda och under studiebesöket gick Joakim Falk igenom företagsgruppen Gerdins i allmänhet och Sollefteåenheten i synnerhet. Efter några tunga år under lågkonjunkturen 2008-2009 har det vänt och pekar sedan 2010 uppåt.

Kommunstyrelsen lära känna företagen bättre för att på sikt få en bättre företagsranking.

– I den här konstellationen har vi bestämt oss för tre besök i höst. Men det görs fler besök än så, säger Eliabet Lassen (S), kommunalråd.

Senare i höst ska bland annat Långseletvätten få ett besök, men kommunalrådet poängterar att även mindre företag ska få besök.

– Vi vill helt enkelt höra vad vi kan göra för att hjälpa till och vi ska ut blir ett bland de företag vi har, säger hon.

Joakim Falk och Gerdins Nordkomponent hade inga direkta önskemål i den vägen. De problem företaget har är möjligen rekryteringen av högre tjänstemän. Det tar tid att locka ingenjörer till Sollefteå.

– Där skulle vi kunna hjälpa till. Vi kan inte ordna alla utbildningar själva. Men vi kan bli bättre på att ha kontakt med spetsutbildningarna, tycker oppositionsrådet Bengt Sörlin (M)

Mer läsning

Annons