Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köket på Skedomsskolan stängt

Annons
Köket på Skedomsskolan stängt

Eleverna på Skedomsskolan kan inte längre äta skollunch i den tidigare matsalen, som varit inrymd i Skogsvårdsstyrelsens kanslibyggnad.

Förra veckan stängdes köket för gott, personalen har erbjudits andra arbetsuppgifter inom landstinget, porslin, stekbord och kastruller magasineras.

Lokalerna som hyrts av landstinget, kommer på något sätt att övertas av Skogsvårdsstyrelsen, som har sitt kansli i samma byggnad.

- Det känns lite vemodigt, säger Ingegerd Andersson, anställd inom landstinget sedan 29 år och internatföreståndare på Skedomsskolan sedan länge. Hennes kollega Monika Andersson har arbetat ännu längre i köket på Skedom och har också fått erbjudande om ett annat jobb, men inte i kök.

De senaste tre åren har köket endast serverat lunch till det 100-tal elever som gått på skolan. Mat har även transporterats till eleverna på djurvårdslinjen som funnits på Övergård, men som till hösten flyttas till Nordvik.

När köket och matsalen togs i bruk på 60-talet serverades både frukost, lunch och middag eftersom den dåvarande skogsbruksskolan drevs i internatform.

Beslutet att stänga matsalen är ett politiskt beslut i landstinget.

- Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt, men samtidigt kommer det bara att finnas ett 30-tal elever på skolan till hösten och de kommer att läsa alla kärnämnen på Gudlav Bilderskolan och äta där de dagarna. För övriga dagar tittar vi på olika alternativ för närvarande, bland annat att kunna servera mat i de lokaler vi har på skolan, säger Peter Ledin, rektor för naturbruksgymnasiet.

I dag drivs utbildningen av landstinget med kommunerna som uppdragsgivare. Det treåriga naturbruksprogrammet har sedan några år egna lokaler några hundra meter från skogsvårdsstyrelsens kansli. I november fattades ett politiskt beslut att säga upp hyran av matsalen och gymnastiksalen.

Gymnastik och idrott kommer eleverna också att ha på Gudlav Bilderskolan.

gaje blixt

Mer läsning

Annons