Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt för en aktiv landsbygd

Annons
Jakt för en aktiv landsbygd

- jägareförbundet söker EU-bidrag

Jägareförbundet Mittnorrland har sökt EU-bidrag för projektet Jakt för en aktiv landsbygd.

Tanken bakom projektet är att öka intresset för jakt, både för ortsbefolkning och jägare från andra delar av landet och även från andra länder.

Utbildning av jaktguider, seminariedagar om kött- och skinnhantering, om gårdsbutiker och om bed & breakfast ingår i projektet - och ett mål är att öka antalet småföretag.

Projektledare är Anders Nordvall, Skog, ledamot i styrelsen för Jägareförbundet Mitt Norrland.

Totalt kommer projektet att kosta 1,3 miljoner kronor och skall pågå i tre år.

Jägareförbundet söker medfinansiering av Jämtlands län samt Ånge och Sollefteå kommuner, där ledningsutskottet i kommunstyrelsen i Sollefteå är positiv till att ge 5 000 kronor per år under projekttiden.

När projektet är genomfört hoppas Jägareförbundet att jakten och viltvården skapat ökad verksamhet i glesbygden, bland annat genom att ta emot och guida turister, både för naturupplevelser och i jaktsammanhang.

När turister och jägare kommer till bygden skall det finnas en organisation som tar emot besökarna. Där kan gårdsbutiker med kött och skinn från älg finnas och ekologiskt småviltskött erbjudas till hugade spekulanter. Bed & breakfast kan också vara en affärsidé, som kan ge inkomster.

gaje blixt

Mer läsning

Annons