Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga personalproblem på sjukhuset

Många anställda på Sollefteå sjukhus bor i de regndrabbade områdena. Men läget är under kontroll.

– Vi har koll på det och ligger steget före, säger Christina Gullersbo, verksamhetschef för akutmottagningen och vårdavdelningarna.

Annons

På akutmottagningen var under fredagen alla på plats. Under helgen kunde eventuellt en person ha problem. Men det har man löst.

– Samma sak på vårdavdelningarna. Jag har just pratat med en enhetschef och det är inga problem, säger Gullersbo.

På ambulansen är man på helspänn.

– Vi måste hålla koll på vilka vägar som är avspärrade. Vi får kontinuerlig information av trafikverket via fax, berättar Marie Nilsson på ambulansen i Sollefteå.

Sedan regnkaoset har man också utökad samverkan och kontinuerlig kontakt mellan Sollefteå och Kramfors.

– Vi får åka till ställen dit Kramfors inte kan ta sig fram och tvärtom. Under natten hade både Kramfors och vi en extra bil inne men det har gått bra. Det har inte inträffat någonting, säger Nilsson.

För Kramforsambulansens del har avstängningen inneburit att man åker till Örnsköldsviks respektive Sundsvalls sjukhus eftersom det är svårt att ta sig till Sollefteå.

Orolig var man ett tag också för den psykiatriska allvården. Den flyttade nyligen från Kramfors till Sollefteå sjukhus och många anställda bor i Kramforsområdet. Men de lyckades alla ta sig till arbetet. Prästmovägen var öppen.

- Det var mycket vatten när vi åkte hem på torsdagen. Men nu på fredagsmorgonen var det inga problem, hälsar mottagningen.

Mer läsning

Annons