Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Ramsele

/

Efter helgen är polisen övertygad – det pågår en inbrottsvåg i länet.
Nu uppmanar polisen alla som är borta dagtid att ha tillsyn av sitt hem.

Annons

Det pågår en inbrottsvåg i Västernorrland. Under helgen och måndagen rapporterades ett stort antal fall från olika håll i länet, och polisen misstänker att det rör sig om organiserade brott.

– Vi är rätt övertygade att det handlar om seriebrottslingar, det vill säga inresta brottslingar från östra Europa som har som mål att begå många brott under kort tid, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Ett av de högst prioriterade spåren under måndagen var den silverfärgade, utlandsregistrerade Opel Safir som siktades efter ett inbrott i Remsle.

– Personerna i den bilen misstänks ligga bakom ett flertal brott i vårt område. Det är av stor vikt att vi får in tips om bilen. Gärningsmännen kommer sannolikt lämna landet snart.

Rikslarm är utfärdat på den efterlysta bilen, och polisen samarbetar med andra norrländska distrikt för att kartlägga gärningsmännen.

– Även Hälsingland har haft liknande problem. Gärningsmännen rör sig snabbt över stora ytor.

Polisen pratar även om en mindre, lokal inbrottsvåg i Ramsele utanför Sollefteå. Under måndagsförmiddagen larmades patrull till Röda korsets lokaler där en eller flera personer brutit sig in och öppnat ett kassaskåp.

– I fallet med Ramsele misstänker vi att det rör sig om lokala gärningsmän. Men även där tar vi gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten.

De som har störst anledning att oroa sig för att drabbas av inbrott sådana här gånger är enligt polisen personer som inte är hemma dagtid.

– Många tror att inbrott sker på natten, men seriebrottslingar slår oftast till dagtid. Därför bör man se till att ha tillsyn av sitt hem om man åker hemifrån, antingen via grannar eller på andra sätt, säger Robert Öhman.

Mer läsning

Annons