Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på ICA Långsele – tjuvar sågade hål i väggen och försökte öppna kassaskåp

Det har varit inbrott på ICA i Långsele i natt. Något större byte kom inbrottstjuvarna inte över. Men de ställde till med en hel del oreda

Annons

Läs också: Inbrott på ICA i Långsele

Städerskan upptäckte i morse att det varit inbrott och larmade butiksägaren, Otto Lampinen.

Han tog sig till butiken och kunde konstatera att någon, eller några, sågat upp ett hål i väggen på baksidan och på så sätt tagit sig in. Tjuvarna hade också klippt av en telefonledning, så något larm utlöstes inte.

Läs också: Fruktlösa försök att polisanmäla tre inbrott –anmälaren: "Jag känner mig frustrerad"

Men bytet vid inbrottet blev magert. Tjuvarna har försökt såga upp kassaskåpet, dock utan att lyckas. Dessutom har de varit på en av kassorna, men inte heller lyckats öppna den.

– Vi har inte gjort någon inventering ännu men vid en första anblick verkar det ha stulits en del tobak och lotter, säger Otto Lampinen

Ica Långsele hade inbrott natten mot måndagen

Däremot har de lyckats ställa till en del förödelse. I ett försök att dölja sina spår har tjuvarna sprutat med en bransläckare och enligt Otto Lampinen har man en del saneringsarbete att göra innan allt är återställt.

Butiken påverkas inte i någon större omfattning av inbrottet. Man kunde öppna som vanligt på morgonen, men med bara en kassa och man bad omursäkt för ett visst strul under förmiddagen.

■ ■ För mer nyheter om Sollefteå, klicka här – och följ Allehanda.se Sollefteå på Facebook.

Mer läsning