Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade man som trakasserat minderårig

Ursinnig över att en minderårig dotter trakasserats rusade den 56-årige pappan hem till den misstänkte och hotade honom med ett järnrör. Nu har 56-åringen fällts för olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse.

Annons

Händelsen inträffade i november i fjol. Den 56-årige pappan hade en tid varit väldigt upprörd över att hans dotter trakasserats på internet och via sms av en 31-årig man. Trakasserierna polisanmäldes, men den förundersökningen lades sedermera ned. I november var den minderåriga dottern under en veckas tid hemifrån och fick då ett sms från 31-åringen där han talade om att han visste var hon befann sig.

Det var droppen som fick bägaren att rinna över för pappan. Beväpnad med ett järnrör åkte han hem till 31-åringens pappas bostad. Där befann sig 31-åringen, ensam, och ett visst tumult uppstod. Den 31-årige mannen har uppgett att han blivit hotad till döden samt att pappan slagit sönder en stol med järnröret och tryckt röret mot hans bröst.

Den åtalade själv har förklarat att han tog järnröret med sig eftersom han visste att det skulle finnas hundar i lägenheten och att han är väldigt rädd för hundar. Han medger att han slog röret i en stol, något han gjorde för att få 31-åringens uppmärksamhet som då ignorerade honom. Att han skulle ha hotat döda 31-åringen nekar den åtalade till.

Tingsrätten konstaterar att 56-åringen gjort sig skyldig till olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse. I domen skriver tingsrätten att brotten är av så allvarlig art att det borde bli tal om två månaders fängelse. Men rätten skriver samtidigt att det inte finns risk för fortsatt brottslighet och nöjer sig därmed med villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Dessutom ska han betala 10 000 kronor i skadestånd till 31-åringen och 5000 kronor i skadestånd till 31-åringens pappa.

Mer läsning

Annons