Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstmarknaden för tionde året

/
  • Färg och matglädje. Tara Brita Isaksson lockade med blommor, sylt, saft, svamp på höstmarknaden i Ramsele.
  • Kolbullarna gick som smör. Karl Emil Eriksson, Gunnar Hedlund och Frank Andersson hade full koll på smet, fläsk och värme.
  • Grönsakerna från Ramsele-Edsele trädgårdsamatörer hade en strykande åtgång. Eva Carlsson, Maj-Liss Wallin och Naima Eliasson visar.
  • Inger Jacobsson från Meåfors har hantverk som intresse och mjölkkor som försörjning och har kurser i hur man tar hand om ull.
  • Höstmarknaden i Ramsele ordnas på hembygdsgården varje september sedan tio år tillbaka.

Sol, sol, sol, många besökare och femtio bord med allehanda produkter. Det var scenen på hembygdsgården i Ramsele i lördags när den populära marknaden arrangerades för tionde året.

Annons

– Och vi har haft samma fantastiska väder varje gång, säger Maj-Liss Wallin, som är något av marknadsgeneral.

Det var rusning efter både potatis och grönsaker när portarna till marknaden öppnade. Och många produkter tog slut efter en halvtimme.

De som varit med tidigare hade bunkrat upp extra mycket för att slippa bli utan något att sälja.

Men inte bara grönsaker fanns i de olika stånden med sina färgglada markiser. Här fanns smycken, mattor, sockar, smide, bordslöpare, honung och en och annan ballong.

– Det här är den bästa marknaden att vara på. Det är så familjär stämning och alltid bra väder, säger Tara Brita Isaksson.

Hon sålde sina egentillverkade sylter och safter och honung från sina elva bisamhällen.

De flesta utställarna försäljare som till största delen kommer från trakten och med egenproducerade och egentillverkade produkter till försäljning. Det blir inte bara försäljning utan en hel del pratstunder och glada möten. Serveringen hade ständigt besök av gäster och för den som ville pröva något annat fanns nygrillade vårrullar.

Trädgårdsamatörerna arrangerar marknaden tillsammans med hembygdsföreningen och hantverksföreningen och hantverkshuset var öppet. Huset är fyllt med konsthantverk och många passade på att göra ett besök i de olika utställningsrummen.

– Det har varit en lyckad dag, säger Maj-Liss Wallin.

Mer läsning

Annons