Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heltidsanställningar kan öka jämställdheten i Sollefteå

Kvinnor har fortfarande lägre löner än män i Sverige. Några av anledningarna är att många kvinnor arbetar deltid och inom låglöneyrken, enligt SCB. I Sollefteå ska heltidsgaranti och färre delade turer bidra till en mer jämställd kommun.

Annons

Enligt SCB:s senaste undersökning händer det inte mycket vad gäller jämställdheten i Sverige. Kvinnor har fortfarande lägre lön, inkomst och pension än män. Men det går långsamt åt rätt håll. Idag har kvinnorna i Sverige 87 procent av männens lön, det är en ökning med en procent från 2014.

Om man ser till inkomsten i stället för lönen är skillnaderna däremot större mellan kvinnor och män i Sverige. Kvinnorna har 81 procent av männens inkomst. 2014 låg det på 80 procent. De främsta anledningarna är att fler kvinnor arbetar deltid och tar ut en betydligt större del av föräldrapenningen jämfört med männen. Enligt Helena Löf, utredare på SCB, är ett inkomstperspektiv mer rättvisande än ett löneperspektiv.

– Lön är det du har på pappret. Inkomst är det du verkligen får ut. Om du har 30 000 i lön men jobbar deltid får du inte ut 30 000. En större andel kvinnor arbetar deltid, säger hon.

I Sollefteå kommun införde man heltidsgaranti 2008. Den går ut på att alla som vill arbeta heltid ska få göra det. Enligt Majeed Safaee, kommunikationsstrateg i Sollefteå kommun är heltidsgarantin en mycket viktig del i kommunens jämställdhetsarbete.

– Det är den största jämställdhetsreformen Sollefteå har gjort, säger han.

Och andelen heltidsanställda kvinnor i kommunen ökar. Enligt statistikdatabasen Kolada var 89 procent av alla kvinnor i Sollefteå kommun heltidsanställda 2015, jämfört med 87 procent 2014.

– Reformen har gått toppen. De flesta vill ju jobba heltid, säger Majed Safaee.

Kommunen har också avsatt fem miljoner för att minska delade turer. Eftersom detta är betydligt vanligare inom omsorgen, vilket i sin tur är kvinnodominerade yrken, ser man det som en jämställdhetssatsning.

– Delade turer styckar upp arbetsdagen på ett sätt som inte är så bra. Ambitionen är att få bort så många delade turer som möjligt, säger Majed Safaee.

Läs också: Sollefteå är Västernorrlands mest jämställda kommun.

Mer läsning

Annons