Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiskt dag vid svår övning

Annons
Hektiskt dag vid svår övning

Brandbilar, polisbilar och sjukhuspersonal fyllde parkeringen utanför Hotell Hallstaberget när en stor räddningsövning ägde rum i Sollefteå igår.

Dagen inleddes med en bilolycka vilket följdes av en villabrand, därefter kom larmet om kraftig rökutveckling på flera våningar i den östra delen av hotellbyggnaden på Hallstaberget. Därmed tog övningen fart på allvar och det blev en hektisk tid för alla inblandade i träningsdagen.

Från början var det meningen att man skulle ha en slutövning för dem som gått brandmästareklassen och brandmannaklassen på Sandö efter 14 veckors utbildning.

- Anledningen till att vi valde att göra en hotellövning var för att alla kommer från så utspridda platser, Stockholm till Kiruna. Men i alla kommuner finns det hotell, säger Tommy Lindgren på brandmästareutbildningen.

Efter ett tags planering blev allt fler involverade i övningen och igår var det inte bara en slutövning för dem som utbildats vid Sandö utan också en träningsdag för hotellets personal och Posom-gruppen, kommunens grupp för psykiskt och socialt omhändertagande.

I övningen deltog även Räddningstjänsten i Sollefteå, ambulanspersonal från både Sollefteå och Kramfors, akutmottagningen vid Sollefteå sjukhus samt elever från räddningsgymnasiet på Sandön som var markörer.

- Personalen vid hotellet hade börjat utrymma lokalen från folk då räddningspersonal kom på plats. Vi har haft en hotellövning tidigare i Sundsvall men inte så här stort där så många är inblandade. Det här är besvärligt för då det gäller så stora utrymmen, 70 rum ska sökas igenom, berättar Tommy Lindgren.

Samtidigt som övningen pågick fanns en grupp som dokumenterade händelserna och arbetet som senare ska utvärderas.

kristina forsström

0620-25790

kristina.forsstrom@tidningen.to

Mer läsning

Annons