Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsta dagcentral blir kvar

Annons
Hallsta dagcentral blir kvar

Verksamheten vid Hallsta dagcentral i Sollefteå blir kvar. Det lovade vård- och omsorgsnämndens ordförande Stig Rosberg (s) på måndagen.

Rosberg fick igår ta emot ytterligare 321 namnunderskrifter på en protestlista till förmån för verksamheten vid dagcentralen. Listan överlämnades av kristdemokratiske politikern Sverker Ågren, själv ledamot i samma nämnd

- Jag blev tillfrågad av de gamla om jag kunde överlämna namnlistan, förklarar han.

Att det blir förändringar vid dagcentralen står helt klart. Men Stig Rosberg talar hellre om en utveckling.

- Vi vill att verksamheten ska inriktas mer mot något i stil med Knytpunkten i Långsele, säger han.

Enligt Stig Rosberg ska det bli dagverksamhet även i framtiden, men hur den kommer att se ut i detalj är inte klart ännu. Verksamheten i Långsele är ingen kommunal verksamhet utan bygger på frivillighet, men riktigt så är det inte tänkt att det ska bli i Sollefteå. I dag, tisdag, diskuterar vård- och omsorgsnämnden frågan.

Att verksamheten vid Hallsta dagcentral överhuvudtaget varit hotad hänger samman med vård- och omsorgsförvaltningens dåliga ekonomi. Områdschefen för Sollefteådistriktet, Johnny Eriksson, har i en konsekvensanalys förklarat att verksamheten måste läggas ner om förvaltningen inte får mer pengar.

Nu har förvaltningen fått mer pengar. I samband med fullmäktigesammanträdet på måndagen beviljades vård- och omsorgsförvaltningen ytterligare 9 miljoner kronor utöver den tidigare budgetramen för att upprätthålla sin nuvarande verksamhet.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons