Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastisk juluppvisning

Annons
Gymnastisk juluppvisning

Hopp, volter och kullerbyttor stod på schemat då Sollefteå gymnastikklubb hade juluppvisning igår. Vallaskolans gymnastikhall var fylld av föräldrar och släktingar som ivrigt klappade händerna åt de akrobatiska uppvisningsnumren.

Mellan 50 och 60 barn och ungdomar i åldrarna fem år och uppåt visade igår eftermiddag vad de lärt sig under gymnastikterminen, både enskilt och i grupp.

- Det är jätteviktigt med uppvisningar då de får en chans att visa vad de lärt sig under året. Och de yngsta barnen tycker att det är jätteroligt att mamma och pappa får se deras färdigheter, säger Mia Hiller som är en av huvudtränarna i Sollefteå gymnastikklubb.

Uppvisningar är också viktiga för dem som är lite äldre och brukar vara ute och tävla.

- De behöver bli vana att det är folk som tittar på dem och på så sätt lära sig tygla sin nervositet. Dessutom kan uppvisningarna hjälpa dem att inse att det inte är så farligt om det blir lite fel någon gång, säger Mia Hiller.

Inom Sollefteå gymnastikklubb är de aktiva indelade i grupper, en barngrupp som inte tävlar ännu och sedan finns det a, b och c-trupper för dem som är lite äldre och har varit med längre.

- De yngsta tävlar inte ännu men meningen är att de ska få åka ut på lite mindre tävlingar så småningom, men än så länge ska det mest vara lek och mycket skoj för dem, säger Mia Hiller.

Målet för gymnastikklubben är att ha med två trupper i riksfinal år 2004.

kristina forsström

0620-25790 kristina.forsstrom@tidningen.to

foto: kristina forsström

Gymnastikuppvisning.

Igår visade Sollefteås gymnaster upp sina färdigheter vid sin juluppvisning.

Siktar högt.

Gymnastikklubbens mål är att ha två trupper i riksfinalen år 2004.

Volter och höga hopp.

Höga hopp och vackra volter fick åskådarna se när gymnastikuppvisningen var i full gång.

Mer läsning

Annons