Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasievalet närmar sig

/
  • Caroline Lundgren och Beatrice Sjödin trivs på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
  • Nästan 400 åttonde- och niondeklassare från hela Sollefteå kommun fanns på plats på GB-skolan.
  • Richard Moberg och Alexander Stenklyft vill gå transportprogrammet.

På torsdagen anordnades en utbildningsmässa för Sollefteås åttonde- och niondeklassare.
– Det är riktigt roligt att få se vilka olika gymnasieprogram som finns, säger Alexander Stenklyft.

Annons

Samtliga program som finns på Sollefteå gymnasium fanns representerade på mässan i GB-skolans gymnastiksal under torsdagen.

Även Kramfors, Härnösands och Bispgårdens gymnasieskolor samt Sandö räddningsgymnasium och Nordvikskolan var inbjudna för att informera om de program Sollefteå gymnasium inte erbjuder.

– Det här är jättebra. Man får information och det blir lättare att bestämma vad man ska välja, säger Moa Molander, som går i nian.

Estetiska programmet fanns på plats och bjöd även på nummer från musikalen "Grease".

Tidigare i år har det varit diskussioner om att eventuellt lägga ner programmet eftersom så få sökt det, men nyligen blev det bestämt att det blir kvar.

– Att få söker kan bero på att många inte vet att det här faktiskt är ett högskoleförberedande program, men det är det. Dessutom får man hålla på med det man tycker är roligt, säger Lizette Gunnesson.

Även arbetsförmedlingen fanns på plats.

– Vi är här för att belysa vikten av att välja rätt gymnasieprogram. Det är en viktig plattform för framtida studier och arbete, säger Maritha Östlund.

I höstas stoppades intaget till barn och fritid-, ekonomi- och hantverksprogrammet i Sollefteå. Dessa program ska läggas ner.

– Det tycker jag är tråkigt, det kan leda till att många flyttar. Själv har jag faktiskt tidigare funderat på att läsa just barn- och fritid, säger Moa Molander.

Även studie- och yrkesvägledare Madeleine Börjesson tycker att det är tråkigt att de här programmen nu försvinner.

– Särskilt tråkigt är det med barn och fritid och ekonomi, det är bra program. På grund av att de las ner tappade vi ungefär 14 elever det här läsåret, som nu pluggar på annat håll.

Mer läsning

Annons