Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Green Cargo ska minska antalet anställda rejält

/

Green Cargo, med drygt 20 anställda i Långsele, ska dra ner antalet anställda i Sverige med 600 personer.

Hur neddragningarna slår mot Långsele är ännu inte klart.

Annons

Tåggodsföretaget Green Cargo har cirka 2200 anställda i hela landet. Redan i höstas meddelade de att de måste se över verksamheten och förbättra resultatet med 400 miljoner kronor till 2016.

Nu är det klart att de ska minska antalet anställda rejält. Många lokförare väntas gå i pension, så hur många rena uppsägningar det kan bli tal om är inte klart.

Lok ska också eventuellt säljas eller skrotas, och bolaget ska sluta med transporter från ett 50-tal, främst mindre, orter.

En av orsakerna till att Green Cargo måste spara är att många av deras kunder är pressade och drar ner på transporterna. Dessutom är konkurrensen från utländska lastbilsåkerier hård samtidigt som banavgifterna ökar i Sverige.

Hur besparingarna slår mot Långsele är ännu oklart.

– Vi håller på att förhandla på orter i hela landet nu. Vi har möten kontinuerligt under hela resan. Alla får information samtidigt så fort vi vet någonting, säger kommunikationsdirektör Mats Hollander.

Den femte mars kommer mer konkret information om vilka orter som berörs och på vilket sätt att kunna lämnas enligt Hollander.

– Det vore galet att börja peka ut vilka orter som berörs i det här läget, vi kommer att veta mer i mars.

Mer läsning

Annons