Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Girhagen är Årets Q i Sollefteå

/

Kristina Girhagen, som äger Hotell Björklunden och Sollefteå ridskola, har blivit utsedd till Årets Q.
– Det är jättekul att få uppskattning för allt hårt arbete man lägger ner, säger hon.

Annons

Utmärkelsen Årets Q delas ut av Q-nätverket i Sollefteå, en förening för kvinnliga företagare och ledare.

Kristina Girhagen berättar att båda hennes verksamheter, ridskolan och hotellet, gick väldigt bra under 2013. Totalt har hon fyra heltidsanställda.

– Björklunden gjorde ett otroligt år 2013, mycket tack vare storkunden Infranord. Och antalet uppsittningar på ridskolan har ökat markant.

Vad är framgångskonceptet?

– Jag är oerhört driven och målmedveten. Jag besitter den kunskap och erfarenhet som krävs och kan gasa och bromsa vid rätt tillfällen. Dessutom är jag lyhörd för kundernas önskemål.

Vad driver dig?

– Möjligheten att bo kvar i Sollefteå och driva ett framgångsrikt företag, jag tror på Sollefteå. Och hästarna är ju ett livsintresse.

Utmärkelsen är ett led i det ständigt pågående arbetet att lyfta engagerade och företagande kvinnor och belysa deras arbete, som Q-nätverket jobbar för.

– Det är jättebra att nätverket finns, vi kvinnor behöver stötta varandra.

Har du blivit annorlunda bemött som företagare för att du är kvinna?

– Ja, det har jag absolut blivit. Det finns föreställningar och mönster som lever kvar sen gammalt, och när man ifrågasätter detta blir man betraktad som besvärlig.

Övriga nominerade i år var Kerstin Deijvert som driver Café Petter och Cissi Jacobsson, för sina kulturella insatser i Sollefteå.

2011 utsågs Anita Löfstedt, som driver Sollefteå Camping till Årets Q. Året därpå gick priset till Anneli Blomqvist på Ramsele & Trångsvikens Chark.

Mer läsning

Annons