Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full rulle på höst marknaden i Graninge

/
  • Maria Stenman från Strömsnäsgården, Stugun, sålde närproducerat hon tagit med sig från gårdsbutiken.
  • Maud Mårtensson hade med sig oljemålningar, olika mjuka skapelser i fleece och målade träartiklar.
  • Drygt 20 utställare och en hel del folk besökte höstmarknaden i Graningen i lördags.
  • Ellen Ledin köpte småtossor till barnbarnsbarnet Vilma av Marie Berg.

På lördagen höll man för första gången höstmarknad vid Graningebyn i Viksmon utanför Sollefteå. Omkring 20 utställare hade dukat upp allt mellan hembakt tunnbröd och fågelholkar.

Annons

Marknaden arrangerades av Graninge Framtidsgrupp, som tidigare ordnat julmarknader.Lite beroende på responsen på den utdelade enkäten så blir det en höstmarknad även nästa år.

- Tanken med att vara här vid Graningebyn är att man kan alternera, som idag när vädret var så ostadigt så valde vid att hålla till i gymnastiksalen istället för ute på gården, berättar Monica Flodin och Inger Bergström som arrangerat och agerar spindlar i nätet under marknaden.

Tanken är att genom att man håller till på Graningebyn så dras det förhoppningsvis lite gäster till restaurangen också, något som såg ut att lyckas då både besökare och utställare gick dit för att få en bit mat. De boende på Graningebyn verkade även gilla att marknaden hölls där, de kom i full fart med rullstolar och rullatorer för att shoppa och prata.

De flesta utställarna kom från närområdet, lite mer långväga var nog Maria Stenman från Strömsnäsgården utanför Stugun, annars kom de flesta från Bispgården och hemkommunen Sollefteå.

– En del av det jag säljer har jag gjort själv, bland annat salladsosten, sylten och mjölktvålen, men allt är närproducerat och säljs i min gårdbutik, berättar Maria.

En av de som passade på att fynda var Ellen Ledin.

– Jag har köpt ett par småtossor till mitt barnbarnsbarn Vilma som döps idag! säger hon skrattande och visar upp de rosa tossorna som Marie Berg stickat.

– Det är första gången jag är här på marknaden, allt jag säljer har jag sytt och stickat själv eftersom det är min hobby, berättar Marie.

Mer läsning

Annons