Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik fick plakett för rådigt ingripande

Annons
Fredrik fick plakett för rådigt ingripande

I går fick Fredrik Åkerlund från Strand, Resele polismyndighetens plakett för mycket rådigt ingripande i samband med två personers försvinnande.

Det var han som fann de två personerna, en kvinna och en man, liggande i snön, kraftigt nedkylda.

- Fredrik räddade förmodligen livet på de här personerna, sa Mats Åke Nordlander, biträdande närpolischef, när han lämnade över plaketten och 500 kronor.

-Det var ett rådigt och klokt ingripande, sa Nordlander när han lämnade över plaketten.

Den kvällen i början på mars kallades en polispatrull till platsen efter larm om de försvunna personerna som fanns efter en skogsbilväg. De hade lämnat sin bil med en hund i.

En taxi hade tidigare kallats till platsen för att hämta de två, men taxin vände när inga personer fanns på platsen. När polispatrullen kom till platsen hade det snöat och inga spår fanns runt bilen.

- Men jag visste att de två inte hade åkt sin väg med taxin, men det visste inte poliserna, så jag tog skotern för att leta. Jag kan skogen utan och innan, jag har varit med och jagat sedan jag var två, sa Fredrik Åkerlund till Mats-Åke Nordlander.

Med sin kännedom om skogen dröjde det inte länge förrän han först fann kvinnan och sedan mannen, båda till synes livlösa.

Beslutet om att belöna Fredrik Åkerlund för hans insats har tagits av polismyndigheten i Västernorrland.

Plaketten delas mycket sällan ut.

I Sollefteå inträffar det högst två gånger per år.

gaje blixt

Mer läsning

Annons