Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsfest på Camp Strömsborg: "Vi vill att EM ska komma hem till oss"

Resturang Strömsborg i Sollefteå stortsatsar under EM i fotboll.
De har hyr in en gigantisk storbilds-tv, 6x4,5 meter, där alla EM-matcher från Frankrike kommer att visas.

Annons

Krögaren David Eklöf och hans kollegor på Strömsborg stortsatsar under fotbolls EM. De kommer att visa alla matcher på en storbilds-tv som mäter 6x4,5 meter.

– Vi vill att EM ska komma hem till oss och därför satsar vi på ett Camp Sveden här på Strömsborg, säger David Eklöf, krögare och initiativtagare.

Läs också: Kärlek ska hålla reserverna på tå

De kommer att kunna ta emot upp emot 175 gäster som ska kunna följa Zlatan, Ronaldo, Benzema och alla andra fotbollsstjärnor som ska vara med och leda sina nationer till framgång i detta EM.

– Vi ser gärna att de som kommer hit tar med sig flaggor eller/ och har fotbollströjor på sig. Vår önskan är att det här ska bli en fest för alla, även de som kanske inte är så fotbollsintresserade i grund och botten, säger David och lyfter även fram Joakim Gidlund och Henrik Bergström från restaurang Strömsborg.

Läs också: Förhoppningsvis lever Erik Hamréns fotbollsplan upp till hyllningen

Det kommer även att bjudas på musikarrangemang under vissa EM-kvällar och grillen kommer att vara igång oavbrutet.

Ingen speciell fotbollsmeny?

– Nej, det blir en grilltallrik. Inga konstigheter alls, utan här satsar vi på att det ska vara enkelt och att det ska gå snabbt att få sin mat.

Camp Strömsborg har till att börja planerat att sända alla gruppspelsmatcher. När det är klart ska de göra en utvärdering och bestämma huruvida de ska fortsätta sända genom hela slutspelet.

– Det här kostar oss väldigt mycket pengar och naturligtvias finns det en gräns för oss. Om vi fortsätter i slutspelet hänger ihop med hur stort intresset varit under gruppspelet.

Det här är något helt nytt för Sollefteåpubliken:

– Vi gör det här för att visa att möjligheter finns även i Sollefteå och självklart för att vi älskar fotboll också. Sedan måste man våga satsa för att vinna, säger David Eklöf som är helt säker på att Sverige tar sig vidare från gruppspelet.

– Men annars känns EM vidöppet. Tyskland är väl lite av favoriter, men sedan känns det som att vilket lag som helst kan vinna. Grekland skrällde i EM 2004, så vi får väl hoppas att Sverige kan göra något liknande, avrundar David med ett leende.

Läs också: Zlatan var inte i Manchester

Mer läsning

Annons