Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första sommarjobbet: Från trädgårdsmästare till mästare av Höga kusten

Artikel 10 av 10
Första sommarjobbet
Visa alla artiklar

Det finns tråkiga, roliga och första sommarjobb. Den före detta skidlandslagsåkaren Mia Karlsson, har upplevt alla sorter. Hör henne berätta om vad hon lärde sig som trädgårdsmästare i vår miniserie "Första sommarjobbet".

Annons

Mia Karlsson kom till Sollefteå från Småland tack vare skidåkningen.

– Men jag känner mig verkligen som en Höga kusten-bo, säger Mia Karlsson, projektledare på Höga Kusten Destinationsutveckling

Hon började sin jobbkarriär i Sävsjö i Småland på en bostadsrättsförening. Hon var 14 år och arbetsuppgifterna bestod bland annat av att rensa ogräs och klippa gräset.

– Det är jättenyttigt att behöva gå upp på morgonen, och att det är vissa saker som bara måste göras, säger Mia Karlsson.

Läs också: Första sommarjobbet: "Man lärde sig att hålla ut"

Mia Karlsson kombinerade under några somrar jobbet som trädgårdsmästare i Sävsjö, med att dela ut reklam på morgnarna.

– Det jobbet var värst. Att behöva kliva upp tre på morgonen.

Det roligaste sommarjobbet hon någonsin har haft var på campingen i Sollefteå. Där fick hon träffa mycket folk och det hände saker hela tiden. Mia Karlsson jobbade med en kompis och de blev populära hos besökarna.

– Det bodde väldigt många äldre på campingen och det blev en tävling mellan dem att få bjuda mig och min vän på fika. Så vi fick otroligt mycket gott fika under den tiden.

Alla artiklar i
Första sommarjobbet