Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"För vi har tagit studenten"

/
  • Nu kan Jocke Hallin titulera sig utbildad maskinförare, och i sommar har han många bollar i luften. Jocke ska nämligen jobba på golfbanan.
  • Fanny Karlsson och Johanna Norberg tyckte att det var kul med studentfirandet, och skönt också med att vara klar på skolan.
  • Ungefär 200 elever från Sollefteå Gymnasium tog studenten.
  • För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten. Studentsångerna hördes över hela Sollefteå under gårdagen.

Tårar och skratt blandades med sång och högtidstal i stadsparken i Sollefteå.
Ungefär 200 elever i Sollefteå satte punkt för sina studier på gymnasienivå.

Annons

– Det känns både kul och skönt att ta studenten. Lite vemodigt är det förstås att skiljas från en del klasskamrater, men många kommer man ju att träffa snart igen, sa Fanny Karlsson och Johanna Norberg, som studerat vid Natur– respektive Samhällsprogrammet.

Hur har den här sista veckan varit fram till studenten?

– Lite hektiskt faktiskt. Det har varit många saker att fixa som man inte riktigt var beredd på. Men allt har ordnat sig och vi har haft så kul.

I sommar behöver ni inte sätta er i skolbänken. Vad kommer ni att göra i stället?

– Jag ska jobba på ICA Kvantum, säger Fanny och Johanna inflikar att hon har fått ett sommarjobb inom hemtjänsten.

Men Fanny och Johanna har ett gemensamt mål i sommaren och det är att spela mycket fotboll i Remsle UIF FF där båda är tongivande spelare.

Många bollar i luften räknar även Jocke Hallin med i sommar. Jocke, som utbildat sig till maskinförare, ska nämligen sommarjobba på golfbanan.

– Sedan får vi väl se vad som händer i höst. Men så långt tänker jag inte i dag. Nu blir det firande hemma med släkten och därefter kanske det blir ett besök på krogen med kompisar, berättade Jocke.

Årets tal hölls av John Åberg, ordförande i utskottet för Unga och lärande, och innan alla hade samlats i en för dagen kylslagen stadspark så hade ett antal utmärkelser delats ut på skolan. En av många som uppmärksammades var skidstjärnan Ebba Andersson. Hon fick ett dels Hans Nauclers vandringspris, skidgymnasiets pokal till framgångsrikaste eleven i längdskidåkning, och Idrottsskölden för skidgymnasiets bästa elev som eleverna själva röstat fram.

Mer läsning

Annons