Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet vill öka nu-nämndens makt

Annons
Folkpartiet vill öka nu-nämndens makt

Flytta all vuxenutbildning, kulturskolan och biblioteken till närings- och utvecklingsnämnden, nu-nämnden.

Det föreslår folkpartiet liberalerna till den arbetsgrupp som skall arbeta med en ny nämndorganisation i Sollefteå kommun 2003.

Förslagen från olika partier och grupper har duggat tätt och den relativt nya närings- och utvecklingsnämnden är en populär nämnd att förändra. Antingen genom att lägga ned den - eller utöka dess befogenheter.

Folkpartiet vill satsa på nämnden och föreslår att arbetslivsfrågor, all vuxenutbildning, kulturskolan till vissa delar samt övriga kulturfrågor med biblioteken skall flyttas till närings- och utvecklingsnämnden.

Biblioteken, kulturskolan och gymnasieskolan finns i dag i barn-, kultur- och utbildningsnämndens organisation.

När det gäller övriga nämnder har folkpartiet inget förslag på ändring, men kan tänka sig att på sikt föreslå en sammanslagning mellan socialnämnden och vård- och omsorgsnämnden.

Folkpartiet liberalerna ser också gärna en förändring när det gäller förvaltningschefernas ställning. Vid den senaste omorganisationen beslutades att alla förvaltningschefer skulle vara underställda kommunchefen, inte den nämnd den arbetar för.

Folkpartiet genom sin gruppledare Inger Svanberg konstaterar också att tilltron till företagskonsulter inte alltid är den bästa utvecklingen för en kommun.

Gaje blixt

Mer läsning

Annons