Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera tips om utpressningen i Sollefteå

/

Ett 20-tal tips blev resultatet av inslaget i Efterlyst om utpressning mot en restaurangägare i Sollefteå.
– Det är ett bra utfall och det fortsätter att komma in tips, säger Lars Andersson, chef för bedrägeriroteln hos polisen Västernorrland.

Annons

Andersson bedömer att en del av tipsen är riktigt bra och värda att arbeta vidare med. Vad de tipsen innehåller vill han dock inte säga. Inte heller hur mycket pengar de försökt pressa mannen på.

Läs mer: Restaurangägare utpressad

– Vad jag kan säga är att våra misstankar stärkts och vi jobbar intensivt med det här nu. Men det återstår mycket jobb, säger han.

Enligt Lars Andersson har det i utredningen förekommit antydningar om att andra restaurangägare också kan ha pressats på pengar med hot om våld.

– Det är ingen som sagt det rent ut, det är rykten och tredjehandsuppgifter. Men om så är fallet uppmanar vi de som blivit hotade att höra av sig till oss.

Det brutala tillvägagångssättet, att bränna ner ett av restaurangägarens hus, och sedan misshandla honom med tillhyggen inne på Restaurang Sjöboden, tyder på att det är organiserad brottslighet som ligger bakom.

Läs mer: Efterlyst tar upp fallet om fiskerestaurangen

– Det är ett modus som påminner om organiserad brottslighet. Men det finns ingen sådan med säte i Sollefteå, poängterar Andersson.

Ett problem för polisen är att flera som tipsat varit anonyma och inte lämnat några kontaktuppgifter. I flera fall finns det intressanta följdfrågor att ställa.

– Lämna gärna telefonnummer när ni tipsar. Det innebär inte att man måste figurera i rättegången. Man kan fortfarande vara anonym, poängterar Lars Andersson.

Polisen jobbar nu brett vidare med flera olika teorier. Restaurangägaren, och hans familj vistas tills vidare på hemlig ort, de känner sig för otrygga på hemorten. Men polisen är i kontinuerlig kontakt med honom.

Mer läsning

Annons