Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera tips om "ful gubbe" som lockar barn

/

Polisen har fått in flera tips om den man som försökt locka in barn i sin bil i Sollefteå och Sundsvall.
– Det är ett prioriterat ärende och några av tipsen bearbetas just nu, säger polisinspektör Annica Odelind.

Annons

I i april, försökte stannade en man i bil ett barn på Ångermannabron i Sollefteå. Han påstod att barnets förälder blivit akut sjuk och erbjöd skjuts hem. Barnet blev skrämt och lämnade springande platsen.

För ett par veckor sedan inträffade samma sak i Sundsbruk utanför Sundsvall den 30 september och i centrala Sundsvall den 9 september. Eftersom tillvägagångssättet var exakt detsamma sätter polisen händelserna i samband med varandra.

Barn lockades av man

Sedan efterlysningen om tips och iakttagelser gick ut i mitten av förra veckan har polisen fått in en del tips.

– Vissa har vi kunnat avfärda direkt. Andra är intressanta och de jobbar vi vidare med. Vi har en utredare som jobbar enbart med det här, säger Odelind.

Ett av de nyinkomna tipsen har anknytning till Sollefteå, de övriga kommer från Sundsvallstrakten.

Män som lockar barn har inget samband

– Vi vet att sådant här berör och det kommer alltid in tips. Men vi tar gärna emot fler tips och iakttagelser. Vi hoppas att vi ska få in de pusselbitar vi behöver.

Polisen har nu upprättat en tipstelefon. Den som ringer 070-312 34 04 hamnar hos en telefonsvarare och kan där lämna sina tips och iakttagelser. Viktigt är också att man lämnar sitt eget namn och telefonnummer. Det går också bra att mejla tips till sundsvall@polisen.se. Skriv då rubriken "Tips om man i bil" i meddelandet.

Mer läsning

Annons