Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera dömda efter grov stöld i Sollefteå

De stal smycken, kontanter och andra föremål till ett värde av 260 000 kronor.
Nu döms fyra unga personer från Sollefteå kommun till bland annat fängelse.

Annons

Enligt domen var det i mars i år två unga män och en kvinna från Sollefteå kommun bröt sig in i en bostad i Tjäll utanför Sollefteå och stal en dator, smycken, snus, kontanter och andra föremål till ett värde av 260 000 kronor.

En av dessa män, som är 22 år, ska även ha stulit smycken från sin mor. Han döms nu för ett fall av grov stöld och ett fall av stöld till sju månaders fängelse. Den påföljden gäller dock även tidigare begångna brott. Han har nämligen misskött den skyddstillsyn han tidigare dömts till.

Den andra mannen som medverkade vid inbrottet ska även ha sålt vidare stulna smycken vid två tillfällen samt vid ytterligare ett tillfälle sålt en upphittad guldkedja. Han döms nu till skyddstillsyn för grov stöld, häleri och olovligt förfogande.

Kvinnan döms till ungdomstjänst för grov stöld.

Ytterligare en ung man höll vakt i samband med inbrottet. Han döms till ungdomstjänst för medhjälp till grov stöld.

Sammanlagt döms alltså tre män och en kvinna från Sollefteå kommun i målet. En av dem är alltså 22, resten är i övre tonåren. Tingsrätten har tagit hänsyn till deras låga ålder när de bestämt straffvärde.

Ungdomarna ska tillsammans betala skadestånd på 7 235 kronor till den person de gjorde inbrott hos.

Den man som sålt vidare smycken ska även betala 2 956 kronor till den guldaffär i Sollefteå han sålde smyckena till, eftersom de betalade honom för dem.

Mer läsning

Annons