Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt på stranden i Undrom

Sol, sång och strand. På fredagskvällen var det Undroms årliga strandfest. Och Emil Assergård var på plats på hemmascenen, precis som det ska vara.

Annons

En gulorange sol och en glittrande älv. Fredagskvällen nere vid stranden i Undrom kunde inte ha bjudit på bättre väder. Omkring hundra besökare var på plats för att njuta av livemusik, solnedgång och grillmat. Eva Hägglund är här för första gången.

– Det här är en trevlig tillställning vi har hört ryktas om. Det ska bli en mysig kväll. Vi ska köpa korv och hamburgare sen, säger hon.

Eva Spängs, Jan Hägglund, Eva Hägglund, Vinston Stavbom och Britt Boman var på Undroms strandfest för första gången.

Undroms IF har arrangerat årets strandfest, där Emil Assergård och Lars Hägglund är två av de stora namnen. De senaste åren har Boteå Event arrangerat festen tillsammans med Emil Assergård. Men i år tog Undroms IF på sig jobbet.

– Emil hade ledigt och var här hemma med bandet och kunde spela. Han har skött alla bokningar och det vi har gjort är att fixa scen och lite personal till att sälja hamburgare och dricka, säger Erik Johansson, styrelsemedlem i Undroms IF.

Strandfesten i Undrom har arrangerats i många år. I år är det Undroms IF som har sett till att den blivit av.

Vid 21, strax innan solen försvinner ner bakom trädtopparna, drar den första akten igång. "Le Mans Band" bjuder på covers blandat med några egna låtar. Och fler folk strömmar till, vissa med filtar och picnickorgar i händerna. Emil Assergård är näste man upp. Han är både strandfestens ständige återkommare och kvällens stora dragplåster. Och det är inte konstigt. Han har växt upp i det röd-vita huset femtio meter från stranden och scenen. För honom är spelningarna här speciella.

– Det är kul för att det är hemma på byn. Men det är också tuffast att spela hemma. Det är lite jobbigt att känna folk i publiken, säger han.

I år är det fjärde gången Emil Assergård spelar på sin hemmaplan i Undrom.

Strandfesten har arrangerats länge i Undrom i varierande former. De senaste åren har festen riktat sig mer till vuxna besökare med alkoholförsäljning och 18-årsgräns. I år vill arrangörerna att hela bygden ska känna sig välkomna.

– Vi vill ha tillbaka det lite mer som innan, lite mer familjärt, säger Erik Johansson.

Mer läsning

Annons