Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Febril aktivitet på distansapotekets första dag

Annons
Febril aktivitet på distansapotekets första dag

Nu har verksamheten dragit igång vid det nya distansapoteket på Hågesta. Totalt 27 personer, varav 5 farmaceuter, arbetar i de ljusa och luftiga om än provisoriska lokalerna.Platschefen Bengt-Åke Sundelin säger att rekryteringen gått mycket bra.

-Till hösten räknar vi med att vara runt 50 anställda, men den fortatta rekryteringen beror mycket på hur e-handelsverksamheten utvecklas.Tanken med e-handeln är att såväl vårdinstitutioner som privatpersoner ska kunna beställa medicin över internet och mot en avgift få den hemlevererad till dörren. E-handelsverksamheten beräknas komma igång under nästa år. Redan idag har man dock inlett försök med en receptbrevlåda på nätet.Distansapoteket finns idag i provisoriska lokaler på Hågestaområdet, men så snart ombyggnaden är klar flyttar verksamheten till den gamla matsalen på Hågesta. De anställda är mycket nöjda med sin nya arbetsplats.

-Det är spännande att göra något nytt och vara med och bygga upp verksamheten från början, säger farmaceuten Monika Haglund-Öberg.

Hon har arbetat heltid på Distansapoteket från och med den 1 mars. Tidigare har hon varit apotekschef i Nyland och Ramsele.Även Bengt-Åke Ekholm som tidigare arbetat på sjukhusets hjälpmedelscentral är nöjd med Distansapoteket. Också han nämner att det är roligt att få vara med och bygga upp verksamheten från grunden. Hans kunskaper om lagerverksamhet kommer väl till pass. Från Distansapoteket i Sollefteå går medicin-leveranser tre gånger om dagen, klockan 8, 11 och 17.Tack vare Distansapoteket kommer även arbetssituationen att förbättras för den ordinarie apotekspersonalen.

-Distansapoteket gör att personalen slipper en del av det arbete som sker bakom disk och kan ägna sig åt kunderna istället, säger Bengt-Åke Sundelin.Karin Lagerström

Mer läsning

Annons