Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsedom för misshandel och olaga hot

Annons
Fängelsedom för misshandel och olaga hot

Ett år och fyra månaders fängelse blev domen för den man som suttit häktad misstänkt för att ha huggit en 20-åring i ryggen för snart fyra veckor sedan.

Mannen som är i 25-årsåldern dömdes förutom till misshandel i detta fall även på fyra andra åtalspunkter gällande misshandel och olaga hot.

Mannen åtalades för att i april ha misshandlat samme 20-åringen som tvingades uppsöka sjukhus med fem stickmärken i ryggen. Han dömdes även för att ha misshandlat sin före detta flickvän samt riktat hot mot henne om att skicka kriminella personer på henne och att hon skulle passa sig väldigt noga. Mot bakgrund av att han tidigare misshandlat henne gör tingsrätten bedömningen att hoten är av allvarlig natur.

Mannen döms även för olaga hot riktat mot två män som vid aktuell tidpunkt befann sig i före detta flickvännens bostad. Mannen säger att han uppfattat situationen som att kvinnan befann sig i fara men tingsrätten gör bedömningen att hans beteende syntes mindre vara ägnat åt att hjälpa kvinnan ur en antagen knipa än ambitionen att hämnas de förmodade gärningsmännen.

Förutom fängelsestraff ska mannen betala skadestånd till 20-åringen på 23 500 kronor och 20 000 kronor till före detta flickvännen.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons