Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeföretag byter ägare

Annons
Familjeföretag byter ägare

Expertbutiken i Sollefteå som en gång startades av Oscar Edfors och sedan drivits vidare av hans dotter Gudrun Sandén - har bytt ägare.

Anders Nilsson och Fredrik Grönlund, båda med ett mångårigt förflutet som anställda i butiken, har tagit över verksamheten, bytt namn till Bild & Ljud Experten och har rivstartat.

- Vi arrangerade en så kallad cardkväll förra veckan och över trehundra personer besökte butiken då. Det blev trångt, säger Anders Nilsson, som arbetat i Expertbutiken i femton år. Fredrik Grönlund har tio års erfarenhet i butiken.

Företaget har ett brett sortiment från stillbildskameror till datorer allt i en bransch som förändras snabbt och det gäller att hinna med och lära sig alla nya modeller och bokstavskombinationer.

- Oscar Edfors startade butiken 1944 och var en av initiativtagarna till en samverkan med andra företag i branschen som fick namnet Samex, som sedan blev Expert.

Expertbutiken är inte den enda butiken i Sollefteå med liknande sortiment, men herrarna Nilsson och Grönlund ser inget negativt i det, utan menar att det innebär bra konkurrens och är till gagn för Sollefteåborna.

gaje blixt

Mer läsning

Annons