Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiastfordon lockade besökare till stadsparken

Annons
Entusiastfordon lockade besökare till stadsparken

I lördags samlades flera hundra personer i Sollefteå stadspark för att titta på vackra motorfordon, påminnas om 50- och 60-talets klädmode, och imponeras av styrkan hos en av de välkända gladiatorerna. Det var dags för Big Meet, Sollefteå motorförenings årliga träff för intresserade av motorfordon.

I lördags gavs tillfälle till nostalgi, att få en glimt av en tid som passerat, en tid då bilar var i fokus och tjejernas frisyrer mer tuperade än någonsin, nämligen 50- och 60-talet. Bland glänsande entusiastfordon och stolta ägare iklädda svarta skinnvästar, trängdes ett par hundra människor i stadsparken för att beundra fordonen. De välvårdade och vackra bilarnas glans och elegans skvallrade om ägarnas tålmodiga arbete för att hålla bilen i perfekt skick, om inte för cruising så kanske för träffar som denna. Samtliga bilar deltog även i en tävling om titeln som snyggast bil.

För tredje året i rad anordnade SMF, Sollefteå motorförening, denna träff vid namn Big Meet. Träffen ger ägare till vackra fordon en chans att visa upp dem, och intresserade ett tillfälle att se ett trettiotal entusiastfordon samlade på ett och samma ställe. Konferencier under dagen var Lars Åke Krantz, krönikör för tidningen Wheels.

Morgan Granholm heter en av de som arrangerar evenemanget.

- Det är fler bilar i år än det varit under de senaste två, och det känns som att det är mer folk också. Det är kul att det kommit besökare från andra delar av landet också, säger Granholm.

Förutom raggare, brylkräm samt en och annan motorcykel besöktes stadsparken även av Anna Rosén, mer känd som gladiatorn Meduza från tv-programmet Gladiatorerna. Som tidigare styrkelyftare och med titeln Sveriges starkaste kvinna 1999 i ryggräcken utmanade hon sig själv under dagen, detta genom att slå personligt rekord vid tre tillfällen under dagen. Rosén gick bland annat 100 meter med en 65-kilostyngd i vardera hand, och välte däck som vanligtvis förflyttas med hjälp av maskiner. Besökarna gavs därefter tillfälle att själva känna på de vikter som Rosén lyft.

Höjdpunkten för många var modevisningen som hölls på och intill stora scenen i parken. Bakom denna stod emellertid inte SMF, utan en grupp kvinnor från Bollsta och Sollefteå som under en längre tid sytt kläder, förberett och planerat den dryga halvtimme som modevisningen pågick. Vissa plagg som visades upp hade en gång burits av en mamma till någon av modellerna, medan andra sytts upp efter 50-talsmodell speciellt till denna modevisning. Besökarna påmindes även om hur raggarna klädde sig i mitten av det förra århundradet, allt till musik som direkt förde tankarna 50 år tillbaks i tiden. Det hela avslutades med en svängom på trägolvet, och en visning av hur ett brudpars kläder kunde se ut på den tiden.

Dagen slutade med cuising i staden, en tradition som funnits i Sollefteå sedan 1988.

- Vi kommer bland annat att ha ett band som spelar på scenen i parken. Den är det fest hela kvällen! skrattar Morgan Granholm.

Linn Svensson

Glänste i solen

gjorde bilarna som stod parkerade i stadsparken.

Ett klassiskt café

från 50- och 60-talet hade återskapats på scenen under modevisningen.

Stort intresse...

Intresset för bilarna som trängdes på gräsmattan under lördagen var liksom tidigare år stort.

Bilar i massor...

- Det är fler bilar i år än det varit under de senaste två, säger Morgan Granholm.

Gladiator på besök

Anna Rosén, känd som gladiatorn Meduza från Tv, slår här personligt rekord.

Mer läsning

Annons