Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny yrkesutbildning till Reveljen i Sollefteå

/

Reveljen i Sollefteå startar en helt ny yrkeshögskoleutbildning i augusti – Behandlingsassistent.
– Det finns ett väldigt stort behov av just den här typen av utbildning, säger Maria Modin, chef på Reveljen.

Annons

Varje år får Reveljen, Sollefteås lärcentrum för vuxna, ansöka om att bedriva yrkeshögskoleutbildningar. Man beviljas då två intag åt gången för de utbildningar man får rätt att starta.

– Vi hade ansökt om att få starta fyra utbildningar och fick beviljat två. Det ska vi vara nöjda med, konkurrensen mellan Sveriges orter är väldigt hård, säger Maria Modin.

Utöver den tvååriga behandlingsassistentutbildningen får Reveljen även fortsätta med utbildningen i sterilteknik.

Man hade också velat starta en integrationspedagogutbildning på helfart och en projektledarutbildning med EU-fokus. Men det fick man alltså inte göra i år.

– Men som sagt är vi nöjda med att vi får starta behandlingsassistentutbildningen. Hela regionen efterfrågar kompetensutveckling inom det området, och vi kommer att ha ett nära samarbete med bland annat Vemyra, säger Maria Modin.

Utbildningen med 30 platser bedrivs på distans, men med flera obligatoriska träffar i Sollefteå. En behandlingsassistent kan till exempel jobba på HVB-hem eller med vård av missbrukare.

– Det är positivt för Sollefteå kommun att unga människor kommer hit som en del i utbildningen, det sätter Sollefteå på kartan.

Reveljen har även inlett ett samarbete med Lapplands lärcentra. Av de studenter som läser deras utbildningar inom service- och vattenkraftsteknik kommer hälften att finnas i Sollefteå.

– Samarbetet med dem har verkligen fallit väl ut.

Nu under våren ska de nya utbildningarna marknadsföras och organiseras.

– Det brukar alltid vara väldigt många sökande.

Mer läsning

Annons