Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lördag bara för barnen

/
  • Teater Soja gav föreställningen

Nu i lördags körde Sollefteå bibliotek igång med höstens omgång av Barnens lördag. Den första lördagen uppträdde Teater Soja med pjäsen "Hotell Snäll".

Annons

Barnens lördag är ett återkommande arrangemang, som ordnas av Sollefteå Biblioteks barn- och ungdomsbibliotekarie Annika Näsström och Rädda Barnens lokalförening. Deltagande är gratis och målgruppen är barn mellan 3 och 7 år, naturligtvis får föräldrarna också följa med.

Åsa Strandberg vikarierade som barn- och ungdomsbibliotekarie på lördagen, hon berättar att det brukar vara omkring 30-35 barn med föräldrar vid varje evenemang.

– Idag är det Teater Soja som sätter upp "Hotell Snäll", de har varit här flera år och har byggt upp teatern för att passa på små ytor.

I pjäsen "Hotell Snäll" så finns en rejäl portion sensmoral - är man verkligen snäll om man hela tiden säger ja? Detta illustreras bland annat genom att översnälle Bertil går med på att knuffa Bosse, även fast Bertil vet att det är fel att knuffa någon och att Bosse kommer göra illa sig om han blir knuffad ner i golvet.

Pjäsen blandar dialog med musikstycken och allehanda bus, kulisserna är färggranna och barnen som kommit för att se pjäsen skrattar när Bertil inte kan knyta sina egna skosnören och får hjälp av Bosse och hans ramsa om öglan för att lära sig knyta skosnöret.

Nästa Barnens lördag är det Nallarnas dag då barnen får ta med sig sin favoritnalle till Cissi Jakobsson som sjunger och berättar om nallar och björnar. I november är det Annelie Lindeberg som kommer att ta barnen med sig till orientaliska breddgrader i "Vi flyger till Kamelland", ett dansäventyr där barnen själva deltar och dansar över slätterna till rytmisk, orientalisk musik.

Mer läsning

Annons