Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En chef bör leda verksamheterna"

/

Slå ihop biblioteket och Sollefteå museum till en kulturenhet. Inrätta en chef för hela kultursektorn, alltså även Kulturskolan. Det tycker kultur- utbildnings- och fritidsförvaltningen.

Annons

Sollefteå museum och biblioteket är i dag samlokaliserade i Apotekshuset på gågatan i Sollefteå. Men det har varit lite si och så med samarbetet. De båda verksamheterna är minst sagt trångbodda och när museet fick ta ansvaret för Yngve Sundqvists leksakssamling blev läget akut och det uppstod en hel del slitningar mellan de båda verksamheterna.

Den dåvarande förvaltningschefen Örjan Abrahamsson vände sig då till kollegan Sune Johansson, kulturchef i Kramfors kommun, för att få hjälp och goda råd. Johanson har tittat på frågan och förvaltningens slutsats med hans utredning som grund är att de olika verksamheterna fungerar bra var för sig, men att det ekonomiska läget samt den rådande situationen i Apotekshuset gör det nödvändigt att omorganisera ledningsstrukturen.

Sune Johansson vill i dag inte närmare kommentera vad som ligger bakom det pressade läget mellan biblioteket och museet.

– Det blir lätt motsättningar när man har det trångt, säger han.

Men det har konstaterats att personalgrupperna är eniga om att en chef bör leda verksamheterna och att ett samgående av verksamheterna i apotekshuset skulle öka möjligheterna till en flexiblare användning av lokalerna.

När ärendet var uppe i nämnden fattades inget beslut. Huvudspåret just nu är att flytta museum, konsthall och leksaksmuseum till Tingshuset. I avvaktan på att kommunfullmäktige säger ja eller nej till det håller nämnden på ett beslut om en omorganisation. Beslut ska i stället fattas den 14 april nästa år och då ska även hänsyn tas till resultatet av en pågående ungdoms/aktivitetshusutredning.

Mer läsning

Annons