Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskussion kring flytt av dagcenter får vänta

Annons
Diskussion kring flytt av dagcenter får vänta

Förra veckan beslutade fullmäktige att flytta verksamhet vid dagcenter på ärtriksvägen till före detta djursjukhuset på övergård.

Detta innan ärendet behandlats eller ens diskuterats i vård- och omsorgsnämnden som ansvarar för verksamheten.

Flera ledamöter i nämnden känner sig överkörda och ville ta upp frågan till diskussion när den politiska församling sammanträdde igår och ville ha med ärendet som en extra fråga när dagordningen skulle fastställas.

Men nämndens ordförande Stig Rosberg ville annorlunda. Med motiveringen att frågan ska beredas enligt gängse ordning och först tas upp i arbetsutskottet ställde han frågan om extra punkt på dagordningen under proposition och begäran avslogs.

Så istället för det planerade uttalande med protest mot beredningen av dagcenters flytt fick oppositionen reservera sig mot något så obetydligt som en dagordning.

- Vill man vara riktigt fyrkantig så kan man naturligtvis avvisa en fråga på detta sätt, säger kristdemokraten Sverker Ågren.

- Hanteringen av den här frågan är anmärkningsvärd och det är flera ledamöter som blivit upprörda.

Sverker Ågren hade tillsammans med moderaten Folke Lindberg och centerns Gunnel Persson förberett ett uttalande där de säger att de inte kan acceptera att ett beslut om en så viktig verksamhetsförändring inom nämndens ansvarsområde genomförts på det sett som skett.

- Det finns många frågetecken kring det här ärendet, säger Sverker Ågren.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons