Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Destination Ådalen

Annons
Destination Ådalen

Företagare i Sollefteå och Kramfors samarbetar

Tillsammans är vi starkare och kan nå ett bättre resultat. Så resonerar nu företagar- och näringslivsorganisationerna i Kramfors och Sollefteå som gått samman under namnet Destination Ådalen.

Den 15 april blir det en stor företagarmanifestation på Kramfors/Sollefteå flygplats där statsrådet Ulrika Messing deltar. Meningen är att hon ska få konkreta förslag och frågeställningar från företagarna i Ådalen med sig hem till näringsdepartementet.

Bakom Destination Ådalen står Sollefteå näringslivsbolag, Kramfors Industri AB, Företagarna, Småföretagarna samt Svensk Handel i de båda kommunerna.

- Sammanlagt företräder vi cirka ett tusen företag, berättar Mia Karlsson från Företagarna Sollefteå.

Redan för ett år sedan hade företagare från de två kommunerna en träff med företrädare för bankerna. Då diskuterades svårigheten att få tag på kapital, framförallt riskkapital.

Träffen gjorde att tanken på ett utökat samarbete över kommungränsen uppstod och det har sakta formats till det som nu blivit Destination Ådalen. Organisationen jobbar just nu med en ansökan om bidrag från kommunförbundet för att kunna driva sammanslutningen i projektform. Men oavsett hur det går med den ansökan kommer samarbetet att fortsätta.

Hittills är det framförallt är det ordförandena i de åtta inblandade organisationerna som diskuterat.

- Vi har träffats ett tiotal gånger under hösten och våren, berättar Karlsson.

De har bland annat planerat för manifestationen på flygplatsen nästa måndag. Temat där är hur Ådalens företagare bättre ska få tillgång till riskkapital, hur svårigheten att rekrytera personal med spetskompetens ska lösas, samt hur kommunikationerna kan förbättras.

Messing, som i regeringen har ansvar för regional utvecklingspolitik, kommer att redogöra för sina åtgärder i frågan. Därefter blir det debatt och möjlighet för företagarna att lämna sina förslag.

Det finns flera konkreta förslag men Mia Karlsson vill inte ännu avslöja vilka.

- Vi ska träffas ytterligare och gå igenom detaljerna, berättar hon.

Nu hoppas Mia Karlsson och de andra ansvariga att det ställer upp så många företagare på manifestationen som möjligt. Ju fler som deltar desto större tyngd bakom förslagen.

- Vi får nu en chans att komma till tals och manifestera att vi trots allt tror på en framtid i Ådalen, bara vi får samma förutsättningar för att marknadskrafterna skall gälla här på samma villkor som i övriga Sverige.

- Det här är också ett bra sätt för företagarna att träffa varandra. Om vi samarbetar så här så får vi också tillgång till större nätverk och fler kontakter, poängterar hon.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.toStatsrådet Ulrika Messing (s) kommer till Kramfors/Sollefteå flygplats och träffar företagare den 15 april.Mia Karlsson från Företagarna Sollefteå har varit med och format Destination Ådalen, ett samarbete mellan företagen i Sollefteå och Kramfors.

Mer läsning

Annons