Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är 8 juni en speciell dag i Sollefteå – Julia är bara en av många tårtfirare

8 juni är dagen då flest Sollefteåbor firar sin födelsedag.
Det är allt som allt 71 personer som jubilerar i dag och en av dem är Julia Modin som firar sin 21:a födelsedag.

Annons

– Jasså, jag hade ingen aning om att vi är som många i Sollefteå som fyller år 8 juni. Men det är en bra dag eftersom det nästan alltid är bra väder, säger Julia.

Julia Modin är en av flera Sollefteåbor som firar sin födelsedag. Julia fyller 21 år och vi gratulerar förstås henne och alla andra jubilarer i Sollefteå.

Julia Modin anser i och för sig inte att 21 års dagen sticker ut på något särskilt sätt, det är inte direkt som att fylla jämnt, som till exempel förra året när hon fyllde 20:

– Men lite speciellt är det att fylla år. Det brukar vara trevligt genom att man får träffa mycket släkt och vänner.

Läs också: Här är sommarens tv-höjdpunkter – lista för regniga dagar

Och när Julia firar sin födelsedag, som alltid sker hemma på Tallomvägen i Sollefteå hos föräldrarna Christina Sörlén och Nils Modin, är det många som brukar vara på plats och delta i festligheterna.

– Släkten är stor både på mamma och pappas sida. Så stor att det skulle vara otänkbart att fira den i min lägenhet. Vi skulle inte rymmas, säger Julia och skrattar gott.

Har du någon teori om varför det är så många Sollefteåbo som fyller år just den 8 juni?

– Har ingen aning, men som jag sa tidigare tycker jag att det är en bra dag. Vädret brukar vara bra och vilket gör att man kan vara utomhus. Dessutom infaller det mitt under året, det vill sägs halvvägs till jul.

Några speciella minnen från dina tidigare födelsedagar?

– Visst har man en del minnen. Ett av de roligast var nog när jag fyllde 18 år och min bror Olov tog studenten samtidigt. Många av gästerna kom för att fira min födelsedag och många för att fira Olovs studentdag, de visste inte alls om att det var dubbla högtider, ler Julia och tänker tillbaka tre år i tiden.

Slutligen Julia, den givna frågan, önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent?

– En ny bil. Skämt å sido, men grejer till den Opel jag kör idag vore inte helt fel, avrundar Julia Modin, en av många födelsedagsfirare i Sollefteå

Mer läsning

Annons