Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredbandsmiljoner till länet

/

Länsstyrelsen Västernorrland får ytterligare 27,5 miljoner kronor till bredbandsprojekt i länet. Det har Jordbruksverket och Post- och telestyrelsen beslutat.
– Jätteroligt. Pengarna behövs, säger Jan-Erik Boström från länsstyrelsen.

Annons

Det här beskedet innebär att ytterligare tio bredbandsprojekt i länet kan genomföras. Vilka projekt det är vill länsstyrelsen inte avslöja ännu.

– Vi håller just nu på att ringa runt och informera om att vi fått pengarna. Vi kan inte gå ut med vilka projekt det är innan vi gjort klart att de verkligen vill gå vidare, berättar Jan-Erik Boström.

Det blir klart först i början av nästa vecka. Men så mycket kan Boström säga att det rör sig mest om projekt i Örnsköldsviks- och Kramforstrakten.

I en första sökomgång våren 2013 beviljades länsstyrelsen 27 miljoner kronor till bredbandsutbyggnad. Till den ansökningsomgången hade ett 20-tal ansökningar kommit in och medlen gick till nio projekt i olika delar av länet. Men länsstyrelsen fortsatte att arbeta för att få ytterligare medel till länet ur den nationella potten och nu blir det så. Totalt får länet nu 54,5 miljoner kronor till bredbandsutbyggnad på landsbygd och i glesbygd.

– Lite överraskande faktiskt, det var så länge sedan vi ansökte, säger Jan-Erik Boström.

Landshövding Bo Källstrand är också glad över pengarna.

– Beskedet att vi nu kan förstärka bredbandsutbyggnaden i länet med ytterligare 27,5 miljoner kronor är glädjande. God tillgång till snabbt bredband är i dag en av de viktigaste förutsättningarna för utveckling och företagande på landsbygden, säger han i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons