Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blocket-bedragare fälld i rätten

Den 42-årige Sollefteåbon sålde datatillbehör via Blocket.
Han tog emot betalning men levererade aldrig några varor.
Nu har han fällts för bedrägeri.

Annons

Under perioden juli till oktober i fjol hade mannen 17 annonser ute på Blocket där han sålde routrar, processorer, minnen med mera.

Pengarna, allt mellan 200 kronor upp till 572 kronor, betalades in på Sollefteåbons konto. Men några varor kom aldrig. Flera av köparna hörde av sig till 42-åringen och i något fall skickades också gods, dock inte det som ursprungligen beställts.

Till slut ledsnade köparna och gjorde en polisanmälan och efter förundersökningen beslutade åklagaren att väcka åtal. Ångermanlands tingsrätt har nu också fällt Sollefteåbon för bedrägeri.

42-åringen erkände i rätten att tagit emot betalningen. Men han hävdade också att han skickat varorna men att de måste ha kommit bort i posthanteringen, alternativt att målsägandena ljuger om att de inte fått de beställda varorna.

Den trodde inte tingsrätten på. De 17 målsägarna är spridda över hela Sverige och saknar koppling till varandra och att 17 försändelser skulle försvinna framstår som osannolikt och en efterhandskonstruktion.

Den dömde Sollefteåbon förekommer under åtta avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts till skyddstillsyn med föreskrift om samhällstjänst för misshandel. Påföljden för den nu fällande domen för bedrägeri blev skyddstillsyn med särskild föreskrift. Dessutom ska mannen betala skadestånd till 16 av målsägandena, sammanlagt 5385 kronor. Ett av skadeståndsyrkandena ogillades.

Mer läsning

Annons