Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekanta namn i centertoppen

Annons
Bekanta namn i centertoppen

Ingemar Jonsson från Ramsele och Monica Tirri från Helgum. Där har ni toppnamnen hos centern i Sollefteå inför valet i höst. De toppar varsin lista. Jonsson den traditionella och Tirri partiets egen "ungdomslista".

- Vi har valt att göra en speciell satsning på de yngre, säger kommunkretsens ordförande Paul Höglund.

Några större nyheter bjuds det annars inte. Ingemar Jonsson har toppat listan i många år nu och har ett starkt stöd inom centerrörelsen i kommunen. Ett avhopp noteras. Det är Lars-Erik Hedström som med ålderns rätt valt att lämna kommunpolitiken.

Efter Jonsson kommer i tur och ordning Paul Höglund, Långsele, Monica Tirri, Helgum, Nils-Erik Bodin, Boteå, Gunnel Persson, Junsele, Mikael Kallin, Helgum, Elisabeth Tängdén, Resele, Jan Eklund, Boteå, Maggie Norlén, Junsele, Anna-Karin Persson, Helgum, Erik Eriksson, Ramsele, Lars Tängdén, Resele, Robert Moström, Junsele, Torbjörn Nyhlin, Långsele och Nils-Erik Nyberg.

Ungdomslistan toppas av Monica Tirri följd av Maggie Norlén, Mikael Kallin och Robert Moström.

- De finns samtliga med även på den andra listan. Men genom att gå ut med två listor hoppas vi få in fler ungdomar, förklarar Höglund.

- På så vis hoppas vi också kunna attrahera fler unga väljare att gå och rösta. Det är ett lägre röstdeltagande i åldrarna upp till 40 år och jag tror att det bland annat beror på att de inte tycker att de kan känna igen sig i de politiker vi har.

Årsmötet på torsdagskvällen var annars en ganska lugn tillställning. Det var en enig församling som beslutade om listornas utseende.

- Nu ska vi sammanställa vårt handlingsprogram inför valet. Det ska vara klart i juni och vi siktar på att behålla våra fem mandat i fullmäktige och utöka med ytterligare tre, säger Paul Höglund.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.toToppnamn 1

Ingemar Jonsson, mångårig centerpolitiker, topppar kommunlistan inför valet i höst.Toppnamn 2

Monica Tirri, trea på kommunlistan, är nummer ett på centern ungdomslista.

Mer läsning

Annons