Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens ö, vinterland och utvecklat centrum

Annons
Barnens ö, vinterland

och utvecklat centrum

Pub och restaurang på Risön, ett Vinterland i Hallstabacken, utveckla stadsparken, gör Hågestaön till Barnens ö och utveckla centrum.

Det är några förslag i ett stort 20-punktsprogram om utveckling av Sollefteå som adc reklambyrå och Sjöberg information lagt fram till kommunstyrelsens ledningsutskott.

De båda företagen har tittat närmare på hur man ska kunna utveckla Sollefteå för både turister, ortsbor och förhoppningsvis även nyinflyttade.

På Risön vill förslagsställarna erbjuda restaurang och pub i anslutning till campingplatsen. Det finns också ett förslag att flytta ner Westin Adventures bastuflotte till Risön.

"Med förbättrat aktivitets- och serviceutbud höjs campingens kvalitet. Eventuellt kan detta också bidra till att Sollefteå camping belönas med fler stjärnor".

Filmvisning på Econova under högsäsong och asfalterad grusgång runt Risön är andra idéer för området. En asfaltering skulle göra området tillgängligt för inlines, rullstolar, barnvagnar, rullskidor med mera. Tanken är att arrangera ett SM i inlines under nästa sommar.

En mer levande stadspark, både sommar och vinter, vill företagen bakom 20-punktsprogrammet också satsa på. De uppmanar caféer och livsmedelsbutiker att erbjuda picnickorgar, de föreslår kollektiv gympa ett par gånger i veckan med mera. Under vintern hoppas de att Snöyrans curlingaktivitet och Svensk Handels gamla initiativ med skridskor på kanalen ska få nytt liv.

"Utveckla ett minivinterland i parken och utifrån detta kan man lätt skapa en barnpassning så att föräldrarna i lugn och ro kan shoppa längs gågatan".

Ett litet större vinterland, helt i snö, föreslås i Hallstabacken. En komplettering med en rejäl husvagnsparkering med uttag för el- och kabel-TV samt ett modernt servicehus skulle det kunna var början på den stugby det pratats om i så många år.

- Vårt Vinterland kan på sikt byggas ut och säljas in till barnfamiljer på samma vis som Tomteland i Dalarna och Sommarland i Skara.

Hågestaön föreslås bli en Barnens ö med äventyrsbanor, sagostig med mera. Detta då i samarbete med Mulleriket och Sollefteå Camping.

En idé är också att införa Svensk Handels framgångsrika projekt På Stan även i Sollefteå. Det har med framgång drivit centrumfrågorna framåt i flera ångermanländska städer. Det borde gå även i Sollefteå.

Bland förslagen i övrigt kan nämnas;

ï Barnens Hus i Gyllene Orrens lokaler

ï Integrera 65+ i vård och skola som resurs- och kontaktpersoner.

ï Låt tjänstemän och politiker göra samhällstjänst några dagar per år.

ï Profilera Sollefteå kommun som en "frisk" kommun

ï Bygg ihop Jan Gullikområdet Med Hallstabacken

ï Marknadsför Skällmyren som längdåkningens Mekka.

ï Fler festivaler för ungdomarna.

Efter föredragningen av 20-punktsprogrammet för ledningsutskottets ledamöter lämnades ärendet över till marknadsföringsgruppen för vidare hantering.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons